Ik ben voorstander van een basisinkomen!


Bedankt voor jouw interesse in deze petitie! 

 

Met deze petitie willen wij het basisinkomen onder de aandacht van de Belgische regering brengen. Wij eisen hiermee dat België grondig onderzoekt of en hoe het basisinkomen bij ons kan ingevoerd worden. Door deze petitie mee te ondertekenen ondersteun jij deze oproep.  

 

Wat is het basisinkomen?

Een basisinkomen zorgt ervoor dat elke persoon recht heeft op een vast bedrag per maand zonder voorwaarden en dit levenslang. Je mag het zeker niet vergelijken met een uitkering waarbij je niet mag werken. Er zijn immers geen voorwaarden verbonden aan het basisinkomen. Alles waarvoor je werkt, komt er nog bovenop. Dit basisinkomen geeft iedereen de kans een menswaardig leven te leiden en deel te nemen aan het maatschappelijke leven in al haar vormen.

 

Waarom een basisinkomen?

Veel mensen vinden dat je moet werken voor je geld. Je moet echter in overweging nemen dat er nog altijd heel veel mensen zijn die niet gelukkig zijn met de job die ze uitoefenen. Een basisinkomen kan ervoor zorgen dat mensen geen job kiezen voor het geld maar eerder omdat ze het graag doen. Dit kan na verloop van tijd zorgen voor meer innovatie en welvaart, net omdat de juiste personen de juiste job doen. Dit is uiteraard ook goed voor de werkgevers, want de beste werknemers zijn diegenen die hun job graag doen. Ook worden er enorm veel kosten bespaard. Zo vallen heel veel uitkeringsinstanties en administraties weg.  

 

Is een basisinkomen wel betaalbaar?

De invoering van een basisinkomen kost veel, maar ons overheidsapparaat kost vandaag ook erg veel. Bedenk eens hoeveel we al kunnen uitsparen als alle controle-instanties en administraties die bij onze huidige uitkeringen horen, afgeschaft kunnen worden. Daarom moeten we de invoering van een basisinkomen zien als een systeemswitch: een sterke sociale zekerheid met een basisinkomen voor iedereen dat betaald wordt door een verregaand nieuw belastingsysteem en een doorgedreven staatsverkleining. Zo’n omwenteling zal in de 21e eeuw geen luxe maar een noodzaak zijn.  

 

Alleen met de steun van zoveel mogelijk mensen kunnen wij streven naar een toekomst waarin creativiteit en vrijheid centraal staan.  

 

Sinds 27 maart ligt het boek 'Win for Life' geschreven door Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen in de winkel. In dit boek over het basisinkomen vind je een antwoord op allerlei vragen over dit topic. Wie gaat dit betalen? Is het realistisch? Waarom zou je nog gaan werken?      


winforlife2.png

 

 

 

petitie26.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Nele Lijnen om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...