Applaus voor de jeugd

Zondagavond 16 mei. 20.00 uur. Dan tonen we onze dankbaarheid. Aan de jongeren in dit land! Voor het offer wat ze brachten (en nog steeds doen). Voor hun enorme solidariteit. 

Jongeren verdienen een ongelooflijke pluim. In misschien wel de belangrijkste fase van hun leven zijn ze al ruim een jaar verplicht opgehokt. Ja, hè, hè, vanwege het corona-virus natuurlijk, daar hebben we toch allemaal last van! Maar wacht even, jongeren worden toch nauwelijks ziek door corona?

We hebben het natuurlijk allemaal gevoeld, de sociale isolatie, maar voor deze leeftijdscategorie (12–25) kwam het extra hard aan. Ten eerste omdat het voor hen des te belangrijker is zich sociaal te ontwikkelen. En ten tweede omdat ze zelf eigenlijk nauwelijks risico lopen. Weg levensplezier...

Het bijzondere hier is, ze doen dit eigenlijk niet voor zichzelf, maar vooral voor de ouderen en andere kwetsbaren (mensen met obesitas, longpatiënten, enz). 

Natuurlijk, er waren excessen (waar we met zijn allen dan heel verontwaardigd over waren). Maar in het algemeen hebben onze jongeren zich keurig geconformeerd aan de regels. Zo ook mijn kinderen (20, 20, 18). Geen school. Geen colleges. Geen sport. Geen muziek. Geen chill-avondjes met vrienden. Geen BBQs. Geen feestjes. Enzovoort.

Gelukkig komt er ruimte. Alle kwetsbare mensen in NL zijn inmiddels ingeent en die pakken hun normale, rustige leventje weer op. Bezoekjes worden weer afgelegd. Vakanties worden weer geboekt. Heerlijk Maar de jongeren? Die zijn nog niet aan de beurt, staan weer achteraan....

Het is wat het is, dit kunnen we niet veranderen. Maar een ding kunnen we wel doen: onze jongeren heel hartelijk bedanken! Dus bij deze de oproep: teken deze petitie. 

En daarnaast: laten we dit ook uiten. Zondagavond 20.00 uur. Dan bedanken we onze jongeren. Met handgeklap. Met gejuich. Met toeters en bellen.

Jongeren, ontzettend bedankt!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Floris van Delft om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...