Aftreden Vincent van Quickenborne

Justitie loopt volledig mank. Op donderdag tien november ging een gekend geradicaliseerde ex-gedetineerde over tot een aanslag op twee agenten. Een van hen - Thomas - liet het leven. Nochtans bood de dader, een Belgisch-Marokkaanse islamist, zichzelf eerder nog op een politiecommissariaat aan. Hij kondigde zelfs zijn aanslag aan. Het Parket besloot echter om niet over te gaan tot een arrestatie of gedwongen opname.

Helaas is dit diep dramatische voorval niets unieks. De recente Belgische geschiedenis zit vol met vervroegd vrijgelaten criminelen, gekende jihadisten of veroordeelde verkrachters die opnieuw konden toeslaan. Dat is niet het minst door toedoen van Justitie, die van straffeloosheid een handelsmerk heeft gemaakt.

Vincent Van Quickenborne, de verantwoordelijke minister voor Justitie, heeft dit manke systeem alleen maar meer schandalen bezorgd: de gerechtelijke achterstand werd vergroot, de regeling met enkelbanden uitgebreid, en gevangenen structureel een half jaar vroeger vrijgelaten. Genoeg is genoeg! De aanslag op tien november was de druppel terwijl de emmer al lang was overgelopen. Van Quickenborne moet nu opstappen. Zet mee politieke druk op de eindverantwoordelijke van dit debacle en teken de petitie!

Vergeet ook zeker niet om deze petitie te delen met vrienden en familie. Samen doen we Van Quickenborne opstappen!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Jan jansen om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...