NEE tegen windpark Caprice met 240 meter hoge windturbines

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Windmolenlawaai

2022-12-11 10:21:44

Interessante uitzending van Zembla over windmolenlawaai:  https://www.npostart.nl/zembla/08-12-2022/BV_101408053

Wat duidelijk gemaakt wordt:
- rapporten van initiatiefnemers niet altijd betrouwbaar
- geluidsnorm niet te handhaven
- veel hinder bij omwonenden maar (plaatselijke) overheid neemt geen maatregelen om die hinder te verminderen
- geluidspecialist Jan de Laat heeft een spreekverbod gekregen onder druk van de windturbine-ondernemers
 
 

Thecla van Schalkwijk

Ondertekenen beroepschrift tegen windpark Caprice

2022-11-09 17:25:45

Beste Mede-ondertekenaars,

Zoals bekend zal zijn heeft de gemeenteraad Lingewaard goedkeuring verleend voor de bouw van windpark Caprice: twee windturbines van maar liefst 240 meter hoog, bij steenfabriek Caprice in Angeren.

Als u ook moeite heeft met deze geplande plaatsing dan zijn er voor u twee mogelijkheden om in beroep te gaan:
1.       U dient zelf een eigen beroepschrift in bij de Raad van State, uiterlijk 16 november  of
2.       U ondertekent het  beroepschrift van Dorpsraad Loo, omwonenden van de ‘overkant’ , milieuvrienden Duiven en stichting Leefbaarheid Rijnstrangen en Loowaard i.o., zie hieronder.

Tot en met 16 november kan er beroep aangetekend worden bij de Raad van State tegen deze verleende vergunning. We denken serieuze kansen te hebben om deze geplande bouw te voorkomen. Onze kansen zien we vooral in de aantasting van de gezondheid  (te dicht bij de bebouwing), de aantasting van het natuurgebied met veel beschermde fauna en het gebruik van normen die behoren bij veel lagere winturbines maar niet bij deze gigantisch hoge windturbines. Daarom zijn we bezig een beroepschrift samen te stellen. Dat is in concept klaar en staat nu (als concept nog) op de website https://www.dorpsraadloo.nl/actuele-thema-s/windpark-caprice/.

Daar staat ook de link naar de Ondertekenlijst. Wilt u mee-ondertekenen print dan die lijst, vul het in, scan de lijst en mail die naar GeenWindmolensCaprice@.mail.com (vervang de . na @ door een g). Heeft u een rechtsbijstandverzekering die u hiervoor wilt gebruiken, laat dat dan ook even weten via dit mailadres. U heeft recht van spreken bij de Raad van State en uw handtekening telt mee als u 18 jaar of ouder bent en binnen 2400 meter van één van de toekomstige windturbines woont.

Ondertekenen verplicht u niet tot het meebetalen aan de (advocaat)kosten. We hopen dat de rechtsbijstandverzekeringen een groot deel van de kosten dekken en organiseren aanvullend later een crowdfunding.

Met vriendelijke groet,

Thecla van Schalkwijk

 


Thecla van Schalkwijk

Vergunning verleend - op naar de Raad van State

2022-09-28 18:11:01

Beste mede-Ondertekenaars,

Het college van Lingewaard heeft de vergunning voor windpark Caprice aan de initiatiefnemers gegeven. Uiteraard gaan wij dit aanvechten bij de Raad van State.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond windpark Caprice en krijg je nog geen mails vanuit GeenWindmolensCaprice@.mail.com stuur dan een mailtje naar dat adres en ik voeg je toe aan de groep 'te informeren omwonenden'. (de . na de @ vervangen door een g - mag dat woord blijkbaar niet in een mededeling zetten). Je kunt ook in de petitie kiezen voor 'neem contact op met de schrijver van de petitie' en dan komt het ook goed.

We hopen van harte dat het niet zover hoeft te komen, maar in het slechtste geval gaan we ook voor een reële planschade en voor een beheersbaar maximum geluid. 

Vriendelijke groet,
Thecla van Schalkwijk


Thecla van Schalkwijk

De petitie is aangeboden aan de raad - helaas 16 stemmen voor windpark Caprice en 9 tegen

2022-09-21 20:44:50

Beste mede-ondertekenaars,

Vanavond de petitie aangeboden aan de raad van Lingewaard. Helaas waren er uiteindelijk 16 voorstemmers en maar 9 tegenstemmers. We gaan volgende week bekijken hoe we het gaan aanpakken om naar de Raad van State te gaan.

De tekst die ik heb voorgelezen:

Raadsleden,  
Wij zijn een petitie gestart om aan te tonen dat er onder omwonenden rond Caprice GEEN draagvlak is voor een windpark. Wij zijn bezorgd om onze gezondheid en die van onze kinderen en kleinkinderen en over het beschermde Natura2000 gebied waarin zeker slachtoffers zullen vallen.  
Voor de verkiezingen gaf bijna iedere partij aan te willen wachten op de nieuwe landelijke normen. Uit de reactienota van het RIVM is al duidelijk dat de landelijk geldende afstandsnorm minstens 2x de tiphoogte zal zijn bij de nieuwe normering. Stem je vanavond voor, dan negeer je willens en wetens de straks geldende nieuwe normen want een windpark Caprice past niet binnen die grenzen. Wie weet mag dat juridisch, geen rekening houden met de al bekende maar nog niet wettelijk vastgelegde normen.
Maar is dat ethisch? 
Past dat bij de normen en waarden die je van je ouders hebt meegekregen?  
Wij hebben in een kleine 5 dagen 541 handtekeningen opgehaald! Stem vanavond met een actief geweten en met je volle verstand, besef wat je inwoners en natuur aan gaat doen als je meegaat in de druk van de initiatiefnemers en de provincie.
Duurzame energie komt van zee en hier, rond het Pannerdensch Kanaal, willen we een duurzaam leefmilieu houden.


Thecla van Schalkwijk



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...