30 km/u in alle Brusselse woonwijken, ook in de Vogelzangwijk!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Uw stem werd gehoord!

2020-12-16 12:44:09

Naar aanleiding van ons verzoek tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 december 2020 heeft burgemeester Benoît Cerexhe zijn plan om de snelheidslimiet van 50 km/u op de Nijvelsedreef, de Gebroeders Legrainlaan en de Vrijwilligerslaan na 1 januari 2021 te handhaven, ingetrokken. Deze wegen worden dus vanaf 1 januari 2021 gereduceerd tot 30 km/u: dat is uitstekend nieuws waar we blij mee zijn!

Wat betreft de Julius Caesarlaan en de Atlantische Oceaanlaan bleef de burgemeester veel vager en verwees naar een overleg met de bewoners van de wijk. We blijven bezorgd en vragen de burgemeester om ervoor te zorgen dat dit overleg plaatsvindt op basis van een mobiliteitsstudie die vooraf de impact van deze maatregel op het transitverkeer door ons wijk analyseert. In afwachting van deze mobiliteitsstudie en deze burgerraadpleging vragen we de burgemeester om te voorzien dat deze wegen vanaf 1 januari 2021 beperkt worden tot 30 km/u.

Anders zijn we vastbesloten om onze acties met u voort te zetten.

Bedankt allemaal en tot zeer binnenkort voor een nieuwe update over onze burger actie!

Xavier


BurgerActie Vogelzangwijk

Benieuwd naar de reactie van de Burgemeester? Live te volgen deze dinsdag 15 december om 20u !

2020-12-14 20:03:31

Tijdens de Sint-Pieters-Woluwe-gemeenteraad op dinsdag 15/12 om 20.00 uur daagt één van onze buren Burgemeester Benoît Cerexhe uit voor zijn project van wegen met 50 km / u door de Vogelzangwijk (zie tekst - in het frans - van de burgerinterpellatie in de bijlage).

Deze gemeenteraad wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van de gemeente, gelieve hier de link terug te vinden: https://www.youtube.com/channel/UCTevkn0I2_GryfcvYCUc0jQ   

Aangezien de (eerste!) ontmoeting die verschillende van onze vertegenwoordigers morgen dinsdag om 17.00 uur met de Burgemeester moesten hebben, zojuist door hem is afgelast vanwege "een last minute agendaprobleem", weten we nog steeds niet de bedoelingen van onze Burgemeester: zal hij volharden in zijn krankzinnige project dat het transitverkeer in onze wijk doet exploderen of zal hij eindelijk een dialoog aangaan met de bewoners van de Vogelzangwijk?

We nodigen u daarom uit om dit debat online te volgen om zelf te controleren of de Burgemeester rekening heeft gehouden met de omvang van het geschil dat onze wijk sinds begin december bezielt: onze online petitie is de meest populaire petitie in België sinds begin vorige week en heeft al 800 handtekeningen bereikt! Het is enorm!

Uw buren en kennis van de buurt hebben de petitie nog niet ondertekend? Het is tijd om hen voor morgenavond de link te sturen om hun stem te laten horen, onze stem!

We zijn vastbesloten om alle Vogelzang -wegen vanaf 1 januari 2021 op 30 km/u te laten beperken. We zullen de Burgemeester ook een ​​concreet actieplan vragen om efficiënte en snelle maatregelen te nemen zodat de veiligheid en rust van de inwoners van de Vogelzangwijk verzekerd kan worden.

Anders zijn we vastbesloten om onze acties met u voort te zetten.

Bedankt allemaal en tot zeer binnenkort voor een nieuwe update over onze burger actie!

Xavier
BurgerActie Vogelzangwijk


BurgerActie Vogelzangwijk

Help ons deze strijd te winnen!

2020-12-11 18:55:58

Hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie maar we hebben uw hulp nog steeds nodig...

In minder dan 5 dagen verzamelden we al meer dan 570 handtekeningen en kreeg de petitie ruime aandacht in de pers (zie links hieronder)!
 
De lijnen bewegen maar niet genoeg: hoewel het nu wordt gepresenteerd als een „proefproject” dat later kan worden aangepast, heeft de gemeente Sint-Pieters-Woluwe nog steeds de intentie om op 1 januari 2021, de maximumsnelheid van 50 km/u te behouden in onze woonwijk.
 
Gezien het feit dat in de politiek het voorlopige vaak definitief wordt, blijft dit onaanvaardbaar: zulk absurd project, dat op geen enkele serieuze studie steunt en dat niet overlegd werd met de buurtbewoners, mag op 1 januari 2021 niet worden uitgevoerd. 
 
Dus we hebben u nog steeds nodig. Hoe?
  1. Door de petitie te laten ondertekenen door uw familieleden (echtgenote, echtgenoot, kinderen +18, grootouders, enz.) en kennissen (buren, vrienden, ouders van leerlingen, enz.) om uiterlijk voor dinsdag 15 december (gemeenteraad) ten minste 1.000 handtekeningen verzameld te hebben. Deel de link via mail, Whatsapp, Facebook, Messenger,...
  2. Door een e-mail te sturen naar burgemeester Benoit Cerexhe (bcerexhe@woluwe1150.be) en schepen Alexandre Pirson (apirson@woluwe1150.be) om hen op de hoogte te brengen van uw ontevredenheid. Leg gewoon uit waarom u hun project niet wilt. Voeg actionchantoiseau@gmail.com in kopie toe.
  3. Door te communiceren via sociale media met burgemeester Benoît Cerexhe (Facebook en/of Twitter en/of Instagram) en schepen Alexandre Pirson (Twitter) : als antwoord op hun laatste posts, leg publiekelijk uit waarom u hun project niet steunt. Creëer visbiliteit.
Wij zijn vastbesloten om overal in de Vogelzangwijk 30 km/u te laten toepassen, maar we hebben u nodig! Wij zullen er SAMEN in slagen!
 

Hartelijk dank en tot gauw voor een nieuwe update over ons burgerinitiatief.

 

Xavier

voor BurgerActie Vogelzang

--------------------------------------------------

Onze recente persberichten. Aarzel niet om deze te delen (mail, Whatsapp,...):

Petition6.PNG


BurgerActie Vogelzangwijk



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...