Voor het behoud van de benaming ‘KERSTMARKT’ te Brugge.

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Herinnering 'Kerstsporen in het zand' , Zondag 30 december 2018

2018-12-26 20:40:25

Beste,

Het is bijna zover. Nu zondag gaat het Kerstevent door op de kerstmarkt te Brugge (bij het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck).

Zandkunstenaar Immanuel Boie zal voor ons enkele scenario's van het kerstverhaal tekenen (30 mimunten). Hier krijgt u een voorproefje >> https://www.youtube.com/watch?v=QnKU2Bpfzd0

Ondertussen zingen we kerstliederen onder muzikale begeleiding van Kristien Devolder en haar twee zonen. Zij zal keyboard spelen en haar kinderen zullen trompet en hobo spelen. Zij zorgen voor enkele mooie intro's en intermezzo's. Zangeres Kaylee Galle, die haar studies voorzang doet in Gent, zal vier liederen solo zingen. Martijn Dendievel, student  orkestdirectie in Weimar, zal dirigeren. Het belooft een event met veel creatief talent te worden.

We hopen velen van u te ontmoeten. Breng gerust uw vrienden mee. En we zien er naar uit dat de kerstmarkt Brugge even omgetoverd wordt tot een plaats van 'engelengezang' en vrede.

Welkom!

Zandkunstenaar_Boie_A4_-_recto12.jpg

 


kerstmarkt.brugge@telenet.be

'Kerstsporen in het zand'

2018-11-29 21:07:18

Beste vrienden,

Hierbij vindt u de uitnodiging van ons kerstevent op de kerstmarkt te Brugge.

Op 30 december tussen 17 uur en 18u30 uur gaan we kerstliederen zingen onder muzikale begeleiding. Martijn Dendievel die voor orkestdirectie studeert in Weimar zal dirigeren. Zangeres Kaylee Galle zal ons verrassen met enkele solo's.

Immanuël Boie, de zandkunstenaar, zal tijdens het zingen van traditonele kerstliederen een kerstverhaal (30 min) uittekenen in het zand (https://www.youtube.com/watch?v=QnKU2Bpfzd0). U ziet een creatieve bewerking van het kerstverhaal in afbeeldingen die door enkele vegen van zijn hand omgevormd worden. Dit wordt geprojecteerd op een groot scherm.

U kan de partituren van de liederen opvragen op onderstaand mailadres zodat u, eventueel met uw vrienden of koorleden, alles met ons kan meezingen. We willen de kerstboodschap laten klinken op de kerstmarkt van Brugge. Doet u mee?

Nodig gerust uw vrienden uit. Zij kunnen meegenieten van een uniek kerstevent met een authentiek kerstverhaal!

Hou deze dag alvast vrij. We hopen met velen dit event samen te beleven.

Hartelijk welkom!

Alvast een echte Kerst toegewenst!

kerstmarkt.brugge@telenet.be

Zandkunstenaar_Boie_A4_geen_politieke_actie2.jpg


kerstmarkt.brugge@telenet.be

Voor het behoud van de benaming 'Kerstmarkt' te Brugge.

2018-11-14 17:33:00

Beste,

Hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie. Het bemoedigt ons dat velen de petitie hebben ondertekend. Zou u de petitie willen delen met uw vrienden, zodat we een verdubbeling krijgen van de handtekeningen, en zo verder.

De petitie is ook in het Engels vertaald. Maak hiervan gerust gebruik. Engels >> https://www.petitions24.com/for_the_preservation_of_christmas_marketing_in_bruges

We gaan de petitie met onze vraag voorleggen op de Brugse gemeenteraad van 26 of 27 november. We zullen uitzoeken wie van de gemeenteraadsleden onze vraag ondersteunt? Als u een gemeenteraadslid kent dat hiervoor wil opkomen, laat het ons weten.

Op 30 december tussen 17 uur en 18u30 uur gaan we kerstliederen zingen. We willen de kerstboodschap laten klinken op de kerstmarkt ! We hebben toestemming hiervoor en worden voorzien van elektriciteit. Immanuël Boie, de zandkunstenaar, zal tijdens het zingen van de traditonele kerstliederen een kerstverhaal (25 min) tekenen in het zand (https://www.youtube.com/watch?v=QnKU2Bpfzd0). Kristien de Volder zorgt met de coördinatie van de muzikale begeleiding en haar zoon Martijn Dendievel die voor orkestdirectie studeert in Weimar zal dirigeren. We zullen dit tweemaal opvoeren.

Donderdag 15 november om 19u30 hebben we een repetitie met muzikanten en zangers. We zullen de liederen uitkiezen en inoefenen.  Laat even weten als u wilt meedoet met ons.  kerstmarkt.brugge@telenet.be

IEDEREEN is welkom op 30 december en kan komen om de kerstliederen MEE te ZINGEN. Het zijn de gekende traditionele kerstliederen die we zullen zingen. Koren en individuen die de partituren wensen kunnen die opvragen op bovenstaand adres.

Deze actie is niet partijpolitiek gekleurd, dus ieder is welkom!

We hopen met VELEN te zijn zodat de organisatoren beseffen dat velen de benaming KERSTmarkt willen behouden.


Samen Sterk!


kerstmarkt.brugge@telenet.beDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...