5% kiesdrempel voor de Tweede Kamer

IMG-20220818-WA0001.jpgDe Nederlandse overheid holt van crisis naar crisis. De stikstofcrisis is nog lang niet voorbij en op de inflatie, de vluchtelingen en de energiecrisis lijkt de overheid ook geen antwoord te hebben.

Wij vinden dat onze gekozen volksvertegenwoordigers bekwame mensen zijn, die bereid zijn om goede ideeën in beleid om te zetten. Echter, de versplintering speelt hen parten. 20 partijen in de Tweede Kamer is teveel.

Wij willen:

  1. Een effectieve regering

  2. Een effectieve oppositie

  3. Samenwerking

  4. Geen populisme

  5. Diversiteit

  6. Geen versplintering

  7. Een 5% kiesdrempel voor de Tweede Kamer

  8. Het vertrouwen in de politiek terug

Een kiesdrempel van 5% betekent dat een partij meer dan 7 zetels moet hebben om in de Tweede Kamer te komen. Kleine partijen zullen dan met elkaar moeten samenwerken of zich aansluiten bij grotere partijen om te kunnen blijven bestaan. 

Er zullen geen eenmensfracties meer in de Tweede Kamer te zien zijn. Dit betekent dat de regering effectiever kan regeren en de oppositie effectiever oppositie kan voeren. Het is zaak om dit vóór de volgende verkiezingen van 2025 te regelen om te voorkomen dat de Nederlandse politiek aan versnippering ten onder gaat.

Tevens krijgen populisten zo geen kans om aan de macht te komen.

Ben je het hier mee eens, kom dan in actie en steun deze petitie.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Tom Baars om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...