Zorg voor betere kennis en middelen politiemensen, inzake verwarde mensen.

Te vaak hoor je verhalen over dat de polite hun wapen gebruiken om een uit de hand gelopen situatie op te lossen. Zo ook bij deze jongeman van 23 die verward was in Amsterdam.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/271377/politie-schiet-verwarde-man-dood-tijdens-worsteling-met-agenten-in-amsterdam

Wat ik opmerk is dat de politie vaak niet goed weet hoe ze met verwarde mensen om kunnnen gaan. Daarom zou ik graag willen zien dat de kennis vergroot wordt bij iedereen niet alleen de agenten maar ook van de meldkamer.

Wat hopelijk leid tot meer informatie vooraf waardoor er een betere inschatting gemaakt kan worden  er eerder hulp van buiten af ingeschakeld kan worden zoals  bijvoorbeeld de ggz.  Maar ook als het echt niet anders kan, en de persoon is duidelijk verward en niet aanspreeekbaar/ toerekeningsvatbaar. Er een mogelijkheid komt om bijvoorbeeld een verdovingsmiddel toe te dienen met behulp van een verdovingspistool. 

Om dit in de toekomst mogelijk te voorkomen wil ik graag dat er aandacht besteed wordt in de tweede kamer om er voor te zorgen dat deze situaties niet meer te hoeven leiden tot de dood van iemand. Om dat te bereiken zijn er minmaal .40 duizend handtekening nodig. 

Dus teken deze petitie als je vindt dat dit ook anders zou moet kunnen.

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Lucia Roof toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...