Extra camerabewaking op wijk/straat niveau Westkapelle

Namens de bewoners van deelgemeente Westkapelle starten wij een petitie ivm de aanslepende inbraakplaag die onze (deel) gemeente in de greep houdt. Na het oprichten van de lokale whatsapp groep onderleiding van Mevr. Goeminne Isabelle en ondersteund door wijkagent Stefaan en later BIN Westkapelle, wordt het toch duidelijk dat er zowel seizoens gebonden maar ook sporadisch geregeld inbraken zijn (niks nieuws). Recentelijk terug zeer frequent en werk van professionelen. De whatsapp groep is doeltreffend en politie doet het nodige werk maar echte resultaten blijven vaak uit. Daarom vragen wij als bewoners of extra legale maatregelen mogelijk zijn vanuit het gemeentelijk bestuur.
Ik/wij zijn van mening dat bijkomende en doelgerichte mobiele camera's een extra troef zouden zijn op strategische invalswegen van bepaalde inbraakgevoelig wijken. Dit is reeds meerdere malen aangekaart en gevraagd tijdens gemeentelijke vergaderingen maar jammergenoeg zonder gevolg.
We zijn er van overtuigd dat, permanente of in inbraakgevoelige perioden, video bewaking kan bijdragen aan een beter beeld van verdachte voertuigen of personen zowel voor als na de feiten. De gemeente boft geregeld met het nut van het camera schild op de grotere invalswegen, dus een mobiele aanvullend wijkgebonden camera schild kan zeker bijdragen in deze zaak. Aangezien prive camerabeelden zich in de "grijze" zone bevinden hopen we dat de gemeente middelen en tijd kunnen vrijmaken voor deze gevoelige kwestie, die bijdragen aan een veiliger Knokke-Heist.
Gelieve rekening te houden met deze wens van de ondertekende bewoners. Wij proberen, binnen de juridische regeltjes, de wijk in het oog houden en verdachte zaken te melden maar ondanks de meldingen loopt het vaak fout dus zijn we van mening dat extra maatregelen noodzakelijk zijn.
Nogmaals dikke pluim aan de politiediensten die het nodige doen, maar het is vaak te laat of aan gebrek van bewijs.

Indien intresse kan u altijd vrijblijvend lid worden van de whatsapp groep "Meldingen regio Kalvekeer" (contact via Mevr. Goeminne Isabelle) of BIN Westkapelle. Hoe meer ogen, hoe veiliger we onze wijk kunnen maken!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Haerinck Tom om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...