Wij willen Magister!

Beste Lezer,


Hieronder zult u 5 punten te horen krijgen, waarom het zo belangrijk is dat Magister behouden wordt als het hoofdcommunicatie voor de school. Deze 5 punten zijn 100% feiten en er zijn ook meningen gevraagd van de leerlingen zelf van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Dit bericht is ook officieël en er is toestemming gevraagd om deze petitie te schrijven. Op deze petitie staat ook auteursrechten op. Dat betekent dat dit bericht niet gekopieërd en ergens anders mag geplakt worden zonder de toestemming van de schrijver zelf. Doet u dat wel, dan zal en mag er een rechtzaak worden gestart tegen u en dan mag er schadevergoeding worden aangevraagd. 

  • 1.1. Magister

Magister is een platform waarop de leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart al jaren mee rondlopen en daardoor is Magister voor vele leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart een ideaal platform om informatie te kunnen zien en delen. Doordat de lockdown aankwam is er een ander platform bijgekomen genaamd: Teams. Daarop deden we online lessen en deelden we vanaf toen alle informatie daar. Zo konden we alsnog tijdens de lockdown alsnog aan school werken. Misschien wist u het al of niet, maar de schoolleiding van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart wilden al langere tijd van Magister af aangezien dat volgens hun ''niet goed'' was. Er onbreekte dingen en volgens hun kan je meer op Teams dan op Magister. Zoals u misschien hier uit kan halen is dat zij dat vooraf denken en niet eens met de leerlingen bespraken over wat zij vinden, maar daar komen wij zo op terug. Magister is gewoon een perfect platform waarop je informatie kan delen en waarop je geordend je huiswerk kan maken. Je kan ook gewoon perfect en normaal de roosters zien, maar de roosters zijn niet altijd heel goed gemaakt. Al en al is gewoon Magister voor vele een ideaal platform. Hierover zo meer op 1.4.

  • 1.2. Teams

Teams is een platform dat voor de lockdown werd geïntroduceerd aan de leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Het werd als een tweede lokaal gezien voor de leerlingen, waarop ze lekker verder konden met de lessen en zo alsnog iets op konden steken. Dat vonden wij ook al niet zo leuk, omdat wij al hoorden dat Teams het vaste communicatie wordt voor de leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Daar baalden we erg van, maar we dachten dat we na de lockdown alsnog Magister kunnen gebruiken. Dat was helaas niet het geval. Na de zomervakantie gingen we juist meer gebruik maken van Teams waardoor alles steeds de aandacht daar naartoe ging, terwijl wij dat niet eens wouden. Het maakt het juist onoverzichterlijker voor de leerlingen zelf en ze moeten steeds switchen tussen de 2 platformen. Zo moet je i.p.v. 1 platform bijhouden, 2 platformen bijhouden, waardoor er zo steeds onrust ontstaat met al het huiswerk en met de bestanden die erop wordt gezet. Hiermee werden veel mensen klaar mee met Teams en wilden we graag van Teams af. 

  • 1.3. Niet luisteren naar de leerlingen

Zoals je net bij de 2 vorige punten kon zien was dat wij niet blij waren met het gebruik van Teams. Het is gewoon te onoverzichterlijk en helemaal niet nodig. Dat hebben wij natuurlijk als leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart aangegeven, maar elke keer kregen wij als antwoord: ''Je moet er maar aan wennen.'' Dit is gewoon niet de manier hoe je met leerlingen communiceer en zo weet je niet eens of wij dat willen. Zij kunnen toch wel op zijn minst met de kinderen in een gesprek gaan over het gebruik van Magister en Teams i.p.v. dat zelf gaan beslissen? Er hebben zelfs docenten ervoor ''gestreden'' voor het behoudt van Magister en er is toch tegengestemd. In artikel 23 van de Grondwet der Nederlanden gaat het over de verantwoordelijkheid van de regering voor het onderwijs. Ook de vrijheid van onderwijs is in dit artikel gewaarborgd, evenals de eerbiediging van godsdienst en levensovertuiging en hiermee samenhangend garanties voor de bekostiging. Ook staat er bij dat je zelf mag beschikken tot eigen leermiddelen en dat je zelf mag weten welke communicatie middel voor jou het fijnste werkt. Hiermee wordt natuurlijk niet bedoeld dat wij beslissen welke communicatie middel we gebruiken, maar wij mogen wel een mening hebben over onze communicatie middel en dat wij daar onszelf daar goed bij voelen en dat we zo fijn onderwijs kunnen voleen en dat is dit geval niet echt zo. Daarom doen wij deze petitie ook. Niet omdat wij hun willen wegpesten of hun willen zwart maken, maar om de reden dat wij ook mee willen beslissen met iets waarmee wij mee moeten dealen. 

  • 1.4. Meningen over Magister en Teams

Natuurlijk is Teams helemaal geen blokkade voor ons, maar het werkt niet voor ons. Wij voelen ons daar niet prettig mee en willen graag Magister gewoon terug. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je nu d.m.v. meningen van de leerlingen op het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Laten we beginnen over het feit dat op Magister erg makkelijk je huiswerk te zien is. Het huiswerk staat netjes genoteerd naast de dag dat het af moet zijn. En weet je wat ook zo prettig is? Je kan het ook afvinken waardoor je weet dat je op die dag je huiswerk af hebt. Bij Teams kan je ook afvinken etc, maar er staat geen agenda naast of iets anders. Het staat gewoon bij Assignments bij de Team zelf, waardoor je steeds moet klikken, klikken en nog eens klikken. Dat is natuurlijk vet vervelend als je dat de hele tijd moet doen. Daarom is huiswerk maken op Magister veel fijner. Ook is Magister overzichterlijk. Je opent namelijk gewoon de app en dan kom je gelijk bij je agenda van vandaag. Je kan dan naar elke dag swipen en weken ervoor kijken wat je rooster is. Als je andere dingen wilt opzoeken druk je gewoon op de 3 streepjes en kan je veel meer. Alles staat netjes onder elkaar en je kan alles snel opzoeken. Zoals je huiswerk, afwezigheid, cijfers, berichten, studiewijzers, opdrachten, leermiddelen, bronnen en je eigen gegevens. Zoals je ziet je kan van alles doen op deze app en het is ook gratis te downloaden op je telefoon! Bij Teams staat alles door elkaar en je hebt verschillende teams en kanalen etc etc. Daardoor is alles ook zo verwarrend. Zoals je kunt zien. Magister is gewoon 10x beter en Teams is gewoon genakt door Microsoft. 

1.5. Slot en onderhandeling

Dit was heel erg veel typwerk, maar hopelijk wordt hiermee iets gedaan. Als toch Teams en Magister samen als communicatie blijft dan willen we graag dat de schoolleiding luistert naar de mening van de leerlingen van het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Wij hebben namelijk veel dingen om te bespreken. Paar dingen die misschien veranderd kunnen worden:

- Huiswerk gewoon op Magister en Teams als Back-Up gebruiken wanneer we weer in quarantaine moeten. 

- Magister gewoon als enige platform gebruiken na de Coronatijd en dan Teams wanneer er Quarantaine is. 

- Nog veel meer, als de schoolleiding dit ziet, dan mag u contact opnemen, dan kunnen we misschien dingen bespreken. 

Hiermee wil ik het bij laten aangezien het te lang word. Hopelijk wordt hier iets mee gedaan. Dit bericht is sowieso namens heel Klas 2A en als mensen dat willen is dit bericht ook namens heel het Gymnasium Juvenaat Heilig Hart. Alle mensen die hiervoor hebben gestreden heel goed gedaan! Wij zijn trots op jullie. Wij willen hiermee niemand zwart maken of afpersen. Wij willen gewoon dat er geluisterd wordt naar onze meningen. 

Voor nu heel veel groetjes aan de lezers die dit hebben gelezen <3

Deze petitie is volledig veilig en treed niet de privacy wetten over, hier worden uw gegevens veilig gehouden.

Met Vriendelijke Groet,
Iemand die dit heeft geschreven <3 :P

Copyright © 2020 Rongshen Chen. Alle rechten voorbehouden.

 

 

 

 


Juvenaters van het Juvenaat    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Juvenaters van het Juvenaat toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...