Ilva, wij willen geen afrekening per kg voor restafval en GFT

Ilva beslist zonder meer, maar met instemming van de gemeentebesturen, om zowel de restfractie als het gft-afval af te rekenen per kg.

Dit zal zowel het sluikstorten in de hand werken en zeker een hogere kost meebrengen voor iedereen.

Wij willen dat het systeem blijft zoals het is met de restafvalzakken of dat er een vaste prijs komt per container ipv afrekening per kg. Of dat de mensen de keuze krijgen wat ze willen gebruiken: zak of container, maar aan dezelfde 'democratische' prijzen als het nu is.

En mensen dit gaat hem hier niet over hoeveelheid afval die men heeft of over de frequentie van afval aanbieden. Dit gaat hem louter of de kost in vergelijking met wat we nu betalen en mogelijks vanaf volgend jaar zouden moeten betalen

Ter verduidelijking

15 kg restafval kost nu 1 zak = 1,5 euro wel dat wordt 4€

Gft wat moeilijker te vergelijken is maar weet dat je nu 1,8€ betaalt voor een container, dat zou willen zeggen aan de nieuwe prijzen er max 20kg afval zou mogen in zitten. 

Veronderstellen we even dat een volle container (en aangestampt) gemaaid gras 100kg zou wegen dan zou die kost op 8,625€ komen.

belangrijke opmerking : Gelieve een geldig emailadres op te geven en ook dat emailadres te bevestigen. Indien u geen email ontvangt van petities.com (controleer ook de spam folder) zit er mogelijks een fout in het adres en is jouw handtekening niet geregistreerd.  

 

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Peter Van Lierde om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...