We willen een Brugs bestuur dat 100 % voor Brugge gaat.

brugse_beertje1.jpgVoluit Voor Brugge

Op 1 januari 2019 kreeg Brugge een nieuw bestuur. 

Vier maanden later blijkt dat 4 van de 10 schepenen solliciteert voor een nieuwe of tweede job. 

Dit is geen goed idee !

Franky Demon (CD&V) , Mercedes Van Volcem (VLD) , Mathijs Goderis (SP.A) en Minou Esquenet (CD&V) doen mee aan de Vlaamse en Federale verkiezingen.

Minstens 2 van hen staan op een verkiesbare plaats en nemen na de zomer wellicht hun zitje in , in één van onze parlementen. 

Twee halftijdse jobs dus, met een wedde van 2 fulltimes. Het is ons niet zozeer omwille van die inkomsten te doen; alhoewel: Dit soort toestanden komen we niet tegen bij de man in de straat. Deze politici eten van twee walletjes en ook dit is niet het goede voorbeeld. 

De meest gehoorde uitleg is dat ze, door hun vertegenwoordig in het parlement, ook veel kunnen betekenen voor Brugge. Net alsof een Brugse vertegenwoordiger, die geen deel uitmaakt van het Brugs bestuur, niet bij machte is om de Brugse belangen te verdedigen? We zouden het tegendeel durven beweren: Wie 100% gaat voor een mandaat in één van onze parlementen, kan zich daar ook 100 % voor inzetten. Ook onze parlementen zitten niet te wachten op vertegenwoordigers die zich slechts halftijds kunnen inzetten.

 Ons finaal punt is het volgende: 

Brugge is de derde grootste stad in Vlaanderen. 

De Bruggelingen verdienen bestuurders die voluit gaan voor Brugge. 

Een schepenambt in een stad van dergelijk formaat is méér dan een voltijdse job!

We willen bestuurders die zich helemaal inzetten voor Brugge. 

Daar hebben we recht op!

We vragen aan Franky, Mercedes, Mathijs en Minou om na de verkiezingen een keuze te maken: ofwel actief blijven in Brugge of het werk verder zetten op het Vlaamse of Federale niveau.

Onze dank daarvoor!

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik VoluitVoorBrugge toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...