Voer het goedgekeurde wijkmobiliteitsplan Dampoort - Oud Gentbrugge in.

Het Wijkmobiliteitsplan Dampoort - Oud Gentbrugge werd op 22 november 2021 door de gemeenteraad goedgekeurd. Goedgekeurd door een meerderheid die ons, wandelaars, fietsers, automobilisten, bewoners en bezoekers in de wijk, een verkeersveilige, aangename en gezonde omgeving wenste.

Wij behoren tot de groep die snakt naar aangename en verkeersveilige straten zonder doorgaand verkeer. Wij behoren tot de groep die wacht tot het gemeentebestuur doet wat het in zijn bestuursakkoord beloofd heeft en tijdens een gemeenteraad beslist heeft. Wij verwachten dat afspraken nagekomen worden, dat beslist beleid uitgevoerd wordt. En dat betekent dat het Wijkmobiliteitsplan Dampoort - Oud-Gentbrugge niet langer het voorwerp is van politieke spelletjes en het gewoon wordt ingevoerd. 

Het stadsbestuur wil volgende principes realiseren, schrijft ze op haar website (Stad Gent - Wijkmobiliteitsplan - belangrijkste principes):

  • We houden het doorgaand verkeer zoveel mogelijk uit de wijken.
  • We zorgen dat alle straten en winkels vlot bereikbaar blijven.
  • We maken de twintig belangrijkste knelpunten veiliger.
  • De rijrichting voor auto’s verandert in sommige straten.
  • Hier en daar komen er verkeersfilters of wordt de doorgang onderbroken.
  • Het wordt er aangenamer om te wonen en te verblijven.
  • Voetgangers, fietsers en openbaar vervoer kunnen zich veiliger verplaatsen.

Wij wachten hier al heel, heel lang op. Te lang. We verwachten dat het stadsbestuur het algemeen belang, veiligheid, leefkwaliteit en gezondheid laat primeren.

De invoering van het plan is nu voorzien na de werken aan de Dampoort. Het enige positieve aan dit recente uitstel is dat de geplande minder-hinder maatregelen n.a.v. deze werken niet meer nodig zijn.

Wij eisen de invoering van het plan, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad, zo spoedig mogelijk na de paasvakantie. Voer het plan in (zonder het verder af te zwakken!), geef het wat tijd, evalueer grondig en los de knelpunten op waar het nog niet veilig genoeg is en waar er nog doorgaand verkeer is! 

sticker3.jpg 

Let op als je motiveert waarom je deze petitie ondertekent kies dan zeker voor "Ja" bij "toon mijn handtekening openbaar online". Dit staat automatisch op "nee".  Als je dit niet aanpast dan is je commentaar enkel zichtbaar voor de beheerder en bij het afdrukken van de petitie wanneer we deze willen overhandigen aan de politici. Je mailadres wordt nooit gepubliceerd ook niet als je kiest voor "Ja"Schermafbeelding_2024-02-11_093258.jpg


Verenigde Straten Dampoortwijk    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Verenigde Straten Dampoortwijk alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...