Het huis uit omdat je 'te oud' bent om er te blijven wonen na overleden ouder.

Het verhaal van de Vlierboomstraat 46

Je bent te oud om het huurcontract te kunnen overnemen; kreeg ik te horen als reactie op de vraag waarom mijn aanvraag was afgewezen. De aanvraag of ik in mijn ouderlijk huis kon blijven wonen na het onverwachte overlijden van mijn moeder.

Na ruim 30 jaar thuis te hebben gewoond moet ik nu binnen 2 maanden, na haar overlijden, het huis leeghalen en een ander huis zoeken, zegt de woningcorporatie Woonin. En dat terwijl ze helemaal geen gegevens hebben bekeken of gevraagd. Alleen simpelweg omdat ik ‘te oud’ ben. 

De nieuwe gedragscode geldt dus niet voor mij omdat ik ouder dan 27 jaar ben. En dus niet samen met mijn kind(eren) in een eengezinswoning kan wonen omdat ik die leeftijd al ben gepasseerd.

Dit terwijl ik voldoe aan alle voorwaarden om in het huis te kunnen wonen, zelfs met een eventuele huurverhoging. En het huis heb ik helemaal aangepast aan de benodigdheden voor mijn kinderen en invalide vader. Zodat mijn vader, die door andermans toedoen genoodzaakt was naar een zorgtehuis te verhuizen, wekelijks langs kan komen. Bij het huis dat hij zich herinnert als zijn thuis.

Dus bij deze is mijn vraag: als jij ook vind dat ik in mijn ouderlijk huis moet kunnen blijven wonen, teken dan deze petitie. 

Dan kan ik bij de woningcorporatie, of mocht het zo ver komen aan de rechter, laten zien dat ik niet de enige ben die het niet eens is met hun besluit. En dat mijn belangen voor het behoud van het huis vele malen zwaarder wegen dan elk ander huishouden wat er in zou kunnen komen wonen.

Alvast bedankt voor de moeite! Deel hem met iedereen, en laten we met z’n allen helpen zodat Patrick mag blijven wonen op Vlierboomstraat 46! 


De vlierboombuurtjes van Patrick Tomassen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik De vlierboombuurtjes van Patrick Tomassen om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...