Oplossingen voor E17 geluid en fijnstof in Gentbrugge en Ledeberg

viadukaduk_p1afrit_gentbrugge.jpg

Het viaduct van de E17-autosnelweg bezorgt heel wat inwoners van Gentbrugge en Ledeberg kopzorgen. Na de herstellingswerken aan het viaduct in 2004 steeg het lawaai zienderogen. Een nieuw type voegen zorgt tot ver in de omtrek voor een hels ‘gebonk’. De sterke toename van het vrachtverkeer versterkt de geluidsoverlast nog.

Maar de omwonenden liggen ook wakker van de hoge concentraties fijn stof door het verkeer van de E17. De teller staat op rood, en zoals iedereen weet betekent dit een alarmerende situatie.

Wie zou er anno 2014 nog een viaduct bouwen over dichtbewoonde kernen als Gentbrugge en Ledeberg? Hoort het viaduct van Gentbrugge misschien ook thuis op de lijst van af te breken vergissingen uit de jaren ’60, samen met de viaducten van Gent-Zuid en van Merksem?

Wij blijven niet bij de pakken zitten. Onder de noemer ‘ViaduKaduk’ verenigen inwoners zich om het probleem op de politieke agenda te plaatsen. Samen met de stad Gent ijveren we voor een toekomstgerichte, leefbare en constructieve oplossing voor de verschillende betrokken partijen. We dagen politici uit om durf te tonen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.

Meer weten over de E17 en ViaduKaduk: bezoek onze website www.viadukaduk.be of like onze Facebook-groep Viadukaduk

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Viadukaduk toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...