schrijver achter de omvolkingstheorie uitgenodigd in het parlement !!! NO PASARAN

Op 6 mei komt extreemrechts schrijver Renaud Camus een lezing geven in het Vlaams Parlement.  Net in het weekend dat de 8-meicoalitie (en met hen vele sympathisanten) een oproep doen om van 8 mei een herdenkingsdag te maken van de strijd tegen het fascisme.

Renaud Camus is een franse schrijver en politieke pion van extreemrechts. Hij werd in 2000 en in 2017 aangeklaagd voor antisemitisme. In 2014 werd hij veroordeeld wegens het aanzetten tot haat en geweld tegen moslims.Hij is internationaal vooral bekend van zijn samenzweringstheorie over de omvolking. De theorie van ‘omvolking’ stelt dat er een complot is, een groot plan om de blanke en christelijke bevolking van Europa te vervangen en dat progressieven massa-immigratie promoten om Europa ter herbevolken met migranten. Hij inspireerde leden van het Front National, ook Georgia Meloni verdedigde het complot van de ‘omvolking’ en in eigen land schreef VB politicus Filip De Winter er een boek overVerschillende extreemrechtse terroristen, waaronder de daders van de schietpartij in de Christchurch-moskee in 2019, de schietpartij in El Paso in 2019 en de schietpartij in Buffalo in 2022, verwezen naar de ‘omvolking’ complottheorie . Camus gebruikt termen als 'kolonisatie' en 'bezetters' om niet-Europese immigranten en hun kinderen te bestempelen (in analogie met de nazi-bezetting van Frankrijk

Camus komt dus - op uitnodiging van VB boegbeeld Filip Dewinter - zijn ideologie in het 'Huis van de Vlaamse Democratie' promoten. 

Dit kunnen en mogen we niet laten gebeuren!!!! 

Daarom deze oproep.  

Teken deze petitie om de politici aan te zetten deze uitnodiging en de ideologie achter de lezing stellig te veroordelen en het nodige te doen deze niet te laten plaatsvinden. 

Het principe van vrije meningsuiting is hier niet van toepassing aangezien Camus wel degelijk oproept tot haat tegen migranten.  

Dus deze drogredenen kunnen van tafel.  

 NO PASARAN!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat petra denier alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...