subsidieregeling peuterspeelzalen gemeente Utrechtse Heuvelrug

Als ouders/ inwoners van de Utrechtse Heuvelrug  maken wij ernstig bezwaar tegen het stopzetten van de subsidie voor peuterspeelzalen.

Het is educatief van belang dat kinderen gebruik kunnen blijven maken van de peuterspeelzaal. Ouders/ inwoners van de Utrechtse Heuvelrug  maken een bewuste keuze  om kinderen naar een peuterspeelzaal te brengen. Kinderen ervaren plezier, toegankelijkheid en krijgen een basis mee voor de basisschool. Ouders/ inwoners van de Utrechtse Heuvelrug  zien dit dan ook als een belangrijk onderdeel van de dagelijkse opvoeding. Ook basisscholen hebben baat bij peuterspeelzalen.

Ieder kind moet de mogelijkheid geboden worden voor betaalbare, professionele begeleiding op peuterspeelzalen. De gemeente is verantwoordelijk voor een scala aan beleidsterreinen, zo ook de sluitende aanpak van 0-6 jarigen. Het doel om de ontwikkeling van de peuters te bevorderen en samen te spelen komt in het geding.

Als gevolg van het stopzetten van de subsidie  wordt de peuterspeelzaal onbetaalbaar en zullen alleen nog de VVE geïndiceerde kinderen overblijven, omdat daarvoor subsidie verstrekt wordt door de overheid en niet door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Echter is het voor VVE geïndiceerde kinderen heel belangrijk dat er bij hen in de groep kinderen zitten die geen VVE indicatie hebben. Personeel van de peuterspeelzalen loopt het risico ontslag te krijgen en zij zullen een ww uitkering ontvangen of in de bijstand komen. Dit leidt niet tot besparingen.


Via deze petitie dringen wij dan ook krachtig aan de subsidieregeling voor de peuterspeelzalen in stand te houden.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )