Stop particulier vuurwerk!!

Eerst en vooral de beste wensen van het jaar! Jammer genoeg is dit weer moeten gebeuren met het nodige geknal en ja de nodige schade achteraf.

Ik en véél andere mensen zijn dit zat, ieder jaar wordt het trouwens erger en erger... honden & poezen  die schrik hebben en vervolgens uitbreken die kunnen dan nog aangereden worden met alle schade vandien, paarden die de stal afbreken, cavia's & konijnen die holderdebolder zijn,... en dit zijn nog maar enkele voorbeelden van bange huisdieren. Sommige blindgeleidehonden die heel veel geld kosten om getraind te worden zijn na vuurwerkgeknal gewoon onbruikbaar, alsook hetzelfde met politiehonden.

Uiteraard vergeten we baby's, kleine kinderen en bejaarden mensen niet, vooral die laatste hebben de oorlog meegemaakt met bombardementen jammer genoeg voor hen kan een oudejaar niet meer gepaard gaan zonder deze herinneringen die dan terug bovenkomen.

De schade die vuurwerk en wensballonen veroorzaken zijn ook niet te overzien... kijk wat bij die mensen in het Ieperse gebeurd is, huis en auto's volledig afgebrand. En waarom omdat particuliere mensen geen verstand hebben van vuurwerk af te steken, zelfs al krijgen ze er een duidelijke handleiding bij.

Jaarlijks gebeuren er ongelukken, ogen die niet meer bruikbaar zijn, handen en vingers die moeten geamputeerd worden, gehoorschade en doofheid, huizen die afbranden, evacuaties en jammer genoeg ook dodelijke gevallen...

En nog niet te vergeten de crisis!!! Iedereen klaagt steen en been dat alles duurder en duurder wordt maar om vuurwerk te kopen is er blijkbaar geld genoeg, in Nederland is er voor 65 miljoen euro verkocht. We gaan dan nog niet spreken wat de steden hebben uitgegeven hebben voor een vuurwerkspektakel te organiseren, is dit echt nodig in tijden van crisis????

Bedankt voor deze petitie te tekenen en te verspreiden via elke sociale media die er is.