STOP de plaatsing van arbeidsmigranten op de zwarte bergen zolang er geen eindoplossing is.

Camping de Zwarte Bergen staat op het punt te verdwijnen. Tenminste, als de gemeente haar plannen doorzet. De camping is verkocht aan een bedrijf dat de camping de komende 3 jaar wil gebruiken om arbeidsmigranten te huisvesten. Concreet houdt dit in dat er 3 jaar lang 300 arbeidsmigranten in containerwoningen op de Zwarte Bergen hun intrek nemen. In diezelfde 3 jaar moeten de huidige campinggasten die een chalet of stacaravan hebben staan weg van de camping. Alle investeringen die zij hebben gedaan zijn verloren, bovendien dragen zij zelf de kosten voor verplaatsing van hun eigendommen. Dit vinden wij geen goed idee!

We willen niet dat de campinggasten op straat worden gezet, maar willen ook niet dat de arbeidsmigranten allemaal bij elkaar in containers gezet worden, ver weg van alle voorzieningen. Maar we vinden het ook geen goed plan voor de inwoners van Luyksgestel en de Weebosch, we hebben namelijk geen idee wat de invloed van de komst van de arbeidsmigranten zal zijn. Bovendien is de toekomst van de Zwarte Bergen nog onbekend. Als de camping eenmaal verdwenen is, kan er van alles terug komen want de plannen die de gemeente nu heeft, zijn nog vaag en niet concreet.

Met deze petitie willen wij u vragen steun te geven om in elk geval te voorkomen dat de tijdelijke ontheffing wordt verleend voor de komst van de arbeidsmigranten, hopelijk met behoud van camping de Zwarte Bergen!

Donderdag 20 december komt het bestemmingsplan in de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan regelt alleen dat de Zwarte Bergen niet in stukjes verkocht mag worden. Dit besluit is het probleem niet. De ontheffing  om de arbeidsmigranten te huisvesten wel! En dit besluit komt niet eens in de gemeenteraad maar mogen de burgemeester en wethouders zelf nemen. Laten we aantonen met deze petitie dat wij als inwoners van gemeente Bergeijk deze plannen NIET zien zitten en NIET steunen!

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Maikel Sprengers om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...