Stop agressief rijgedrag van bestuurders tegenover paard en ruiter

Ik stel deze petitie op in naam van veel ruiters, in de hoop dat er meer aandacht aan besteed wordt en dat de instanties meer controles uitvoeren of dat er een extra campagne komt, zodat automobilisten de gevolgen weten. Vaak is het ook gewoon ontwetendheid.
Wij zijn het gewoon beu dat automobilisten veel te dicht en met hoge snelheid voorbij ons en ons paard razen. Heel dikwijls word er geen rekening gehouden met ons. Als ons paard tekenen vertoont van angst, rijden veel auto's en vrachtwagens gewoon verder, snel en toeterend.
Dit heeft soms jammer genoeg serieuze, ernstige en fatale gevolgen. Ik (en vele andere ruiters) willen dat hier eindelijk iets aan gedaan word!
Wij zijn mede-weggebruikers die ook veilig willen kunnen verplaatsen, dus alsjeblief, vertraag als wij dit vragen. Dit kan serieuze ongevallen vermijden, want tenslotte breng je jezelf, als automobilist, ook in gevaar.
Het scheelt voor u een minuutje van je tijd, maar voor ons scheelt het een hoop stress en ellende.

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Jitse Vervoort toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...