Spartelvijvers 2e editie

Lieve Spartelvijver ondertekenaars. en 

 

Zoals we hebben kunnen lezen wil willens en wetens de gemeente en zeker NM niet meewerken aan de terugkeer van de oh zo geliefde spartelvijvers. Zelf heb ik een voorstel gedaan met dien verstande dat alles 50.000 euro zou kosten zonder pompen enz omdat er een natuurlijke doorvoer is via duikers via spiegelplas. en Neee dat was teveel we hebben optie B dat was met damwanden bij grote plas en had al gezegd dat kost veel meer en niet het gewenste resultaat qua grote en ja hoor 60.000+ . Ohw ja pffffff echt veel te veel.

 

Nu komen we met plan C. uitbreiding (wat allang gerealiseerd had moeten worden ivm achterstalligheid) en kost 30.000. waar hebben we het over kom op gemeente? 

geef NM eens op zijn klote want die kunnen die 50.000 echt wel missen en de kleintjes en ouders hier gelukkig.KAN NIET WAAR ZIJN toch!!!En al het weggegooide geld in loosdrecht laten jullie de kleine mens hier nu verzuipen?
strand2.jpgstrand31.jpg
WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drab in Spartelvijver
Nederhorst den Berg, za 1 augustus 2009

Achter Sporthal De Blijk ligt de spartelvijver, onderdeel van een recreatiegebied dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. De spartelvijver is echter onbruikbaar.

In de G&E schrijft Claudia Aldenkamp vandaag een artikel over de verloederde spartelvijver in Nederhorst den Berg. Er drijft groene smurrie in en er groeien gras- of rietsprieten in. Het bord "zwemwaterdiepte 1.00 m."is het enige dat nog verraadt dat het hier om zwemwater voor de jeugd gaat. Vroeger werd de spartelvijver druk bezocht. Nu is er echter niemand meer te vinden.

De spartelvijver is onderdeel van een recreatiegebied dat met rijks- en provinciale subsidie (1 miljoen gulden) in 1992 gerealiseerd werd. Het onderhoud werd uitgevoerd door het Gewest in samenwerking met Nederhorst den Berg.

In 2001 werd het gebied te koop aangeboden, waarna Natuurmonumenten het overnam met de belofte om de recreatieve functie in stand te houden. Dat laatste is kennelijk niet gelukt, want in 1995 is de vijver voor het laatst schoongemaakt.

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik monique Zijpveld toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...