Maak inburgeren makkelijker, niet moeilijker.

Opmerkingen

#11

Lesgever bij centra voor basiseducatie.

Steven D.S. (Erpe-Mere, )

#12

Iedereen die zich ervoor inzet, toegang moet krijgen tot onze maatschappij!

Katrijn Boschman (Hamme, )

#18

Ik onderteken omdat ik dit een noodzaak vind voor inburgering en dit een basisrecht moet zijn.... er zijn al zaken genoeg die geld kosten en waar mensen zich zorgen moeten rond maken!

Hilde Pollen (Gent, )

#22

Ik onderteken omdat ik het aanleren van de landstaal een mensenrecht vind en hiervoor moeten betalen is onredelijk en onbegrijpelijk !

Angeline Van Den Rijse (Herzele, )

#29

De taal leren in het land waar je verblijft noodzakelijk is en dus gratis moet zijn.

Bert Buysse (Gent, )

#33

Ik het schandalig vind dat vluchtelingen die alles verloren en hier met veel moeite een nieuw leven proberen op te bouwen in één van de rijkste landen van de wereld, nog moeten betalen voor een broodnodige opleiding. Dit zou een basisrecht moeten zijn en dus moet het gratis blijven

Hilde Vanhaecke (Oudenaardsesteenweg, 101 9000 Gent, )

#42

Omdat integratie begint bij de overheid, niet bij de vluchteling.

Pieter Van Esbroeck (Gent, )

#43

Ik niet akkoord ga met het uitpersen van vluchtelingen. Nederlands leren is vanzelf al keimoeilijk. Probeer zelf maar eens met Arabisch ofzo.

Brigou Patricia (3190+Boortmeerbeek, )

#45

Ik geloof is de kracht van het leren van Nederlands. Dit moet haalbaar zijn voor iedereen die wil deelnemen aan onze maatschappij.

Lien Van Leugenhaeghe (Grembergen, )

#50

Omdat schandalig is dat mensen moeten betalen voor kansen en om een mini beetje gewicht te bieden tegen de evolutie van een rechten maatschappij naar een kansen maatschappij

Peter-Jan Heylenbosch (Gent, )

#52

Ik onderteken omdat ik het helemaal eens ben met de petitie tekst, die is opgesteld door mensen die zich er met hart en ziel voor inzetten en met kennis van zaken hun standpunt verdedigen

Christine D'aes (Binkom, )

#92

Ik onderteken deze petitie omdat ik ervan overtuigd ben dat alle mensen een eerlijke kans moeten krijgen om een nieuw leven op te bouwen in ons land.

Kaat van Hoof (Bazel, )

#96

Ik sta volledig achter dit schrijven
Vijftien jaar gaf ik les aan anderstalige nieuwkomers en ook vandaag geef ik workshops aan de doelgroep. In de huidige socio-economische realiteit hebben we nieuwe en gemotiveerde mensen nodig van buiten onze grenzen. Maak inburgering en het aanleren van een taal in combo met het leren van een job makkelijker. En vereenvoudig de intake van deze mensen in onze samenleving. Doen we dat niet, missen we belangrijke kansen als samenleving en negeren we onze waarden en normen.#mensenrechten #diversiteitisrealiteit #ziedekansen

Dieter Wijffels (Antwerpen , )

#97

Dit is geheel onrechtvaardig en versterkt de ongelijkheid.

Luce Beeckmans (Gent, )

#113

ik een onderwijzeres in Molenbeek ben, lange tijd instructeur NT2 ben geweest en de problematiek zeer goed ken

Sigrid Hellemans (Bonheiden , )

#117

Ik onderteken omdat ik al meer dan 20 jaar in de sector van inburgering werk en akkoord ga met elk woord in deze brief van Ligo.

Marian Ceuppens (Gent, )

#121

Ik onderteken omdat ik les geef aan kwetsbare Nederlandstalige en Anderstalige volwassenen. Met ontzag zie ik hoe ze trachten stand te houden in onze ingewikkelde samenleving met heel veel eisen op allerlei vlakken. Maak het hen alstublieft niet nog moeilijker! Mvg.

Lieve Janssens (Sint-Katelijne-Waver, )

#132

Afdwingen dat nieuwkomers via resultaatsverbintenis moeten slagen voor examen Nederlands, en dat combineren met de cursus betalend maken, is een beleid dat gericht is op ontrading en uitsluiting. Met integratie heeft dit niks te maken

Luk Groffy (Antwerpen , )

#134

Mensen vragen om te integreren, en tegelijk de drempels verhogen ?
Wie heeft die grap bedacht ?
Dezelfde die het een pak moeilijker gemaakt heeft om een rijbewijs te halen voor anderstaligen, en zo hun kansen op werk inperkt ?
Of is dit om een bepaald electoraat tevreden te stellen en wat extra stemmen te ronselen ?

Dirk Pinoy (Kortrijk, )

#159

Ik ben lesgever bij Ligo Brusselleer en kan mij helemaal vinden in deze open brief naar de ministers Somers en Weyts.

Ruben Bresseleers (Brussel, )

#163

Ik als leerkracht basiseducatie ook wakker lig van deze bedenkingen.

Goele Janssens (Antwerpen, )

#167

Iedereen het recht heeft om "mens" te zijn. Welke kleur, afkomstig dan ook. Laten we iedereen dan op een gelijke voet behandelen. En dit op alle vlakken in de maatschappij.

willy Rosseel (Moorsele , )

#168

Ik teken dit omdat ik enkel maar goeie en correcte argumenten lees.
De drempel te hoog leggen is niet ok. Mensen die nederlands leren mogen niet afgeschrikt worden door “examens”, een te hoge kostprijs enz.
Laat het aub aan de leerkrachten om te beslissen wie al dan niet slaagt voor de opleiding.

Michiel Moreels

Michiel Moreels (Kortrijk, )

#172

ik onderteken omdat ik het een must vind dat het beleid keuzes durft te maken die op lange termijn een winst zijn voor de burger en de samenleving.
Helaas merk ik ook in dit verhaal dat er een gebrek is aan visie op lange termijn;
als MW merk ik dagelijks de gevolgen van dergelijke beslissingen

Els Decroo (Gent, )

#179

Ik onderteken omdat ik les geef aan analfabeten en bij 1.1 schriftelijk eigenlijk hun plafond bereikt is. Met een hoofd vol zorgen over hoe ze het inschrijvingsgeld betaald gaan krijgen zal er door de stress geen nieuwe leerstof meer bij kunnen.
Wist u dit al: "Lezen is nog maar een paar duizend jaar geleden uitgevonden. Daarom is er geen ‘leesgebied’ in het brein, zoals er bijvoorbeeld wel een spraakgebied is. Om te kunnen lezen moeten verschillende hersengebieden samenwerken door nieuwe verbindingen te maken." Als dit niet in de kindertijd ontwikkeld wordt kan dit op volwassen leeftijd nooit meer gebeuren. Wat wij doen is die volwassenen schriftelijk zelfredzaam maken om niet helemaal te verdrinken in de westerse wereld vol geschreven taal, laat staan de voor hen onbegrijpelijke administratie.

Karen Moreau (Brussel, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...