Safe Houses for LGBT refugees

Safe houses for LGBT refugees

LGBT, lesbian, gay, bisexual and transgender (in het Nederlands LHBT) asielzoekers zijn een zeer kwetsbare groep binnen de asielzoekers die Nederland instromen. Ze ontvluchten niet alleen een land in oorlog maar ook een homofobe samenleving. Die discriminatie door landgenoten in AZC's stopt niet bij de grens. Die (dagelijkse) discriminatie in AZC's uit zich ondermeer door beledigingen, bedreigingen (bespuwd) en fysiek geweld. AZC's in Nederland zijn daardoor niet veilig voor de vaak getraumatiseerde LHTB asielzoekers.

 

Aan Staatssecretaris Klaas Dijkhoff,

Wij, Nederlanders die LHBT asielzoekers een warm welkom toedragen en die discriminatie op basis van seksualiteit ontoelaatbaar vinden, constateren dat in toenemende mate deze groep gediscrimineerd wordt en dat het COA lang niet altijd in staat is passende oplossingen te bieden.

Wij verzoeken daarom het volgende dat de Staatssecretaris op verschillende locaties in Nederland kleinschalige LHBT safehouses openstelt als veilige havens voor LHBT asielzoekers.

LGBT Asylum SupportSecret Garden en The Hang Out 010, Rotterdam

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik LGBT Asylum Support toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...