Rupelmonde slibt dicht! Neen aan 3 keer zoveel verkeer !

Als Rupelmondenaar of omwonende van Rupelmonde zijn we niet akkoord met het nieuwe voorstel van 150 nieuwe appartementen en een bezoekerscentrum op de site van CNR. De verkeersdrukte en de parkeerdruk hebben nu al de limiet bereikt.  3 keer zoveel verkeer zou voor levensgevaarlijke situaties leiden in de smalle straatjes, waar zich ook een lagere school en jeugdlokalen bevinden.

In het naburige Steendorp hebben de bewoners een mega project kunnen tegenhouden. Maar nu dreigt men in Rupelmonde het huidige BPA aan te passen naar een nieuw RUP zodat er in plaats van 46 nieuwe appartementen maar liefst 150 nieuwe appartementen kunnen gebouwd worden. Dit op de kleine en moeilijk bereikbare enclave van de CNR site waardoor al het bijkomend verkeer door de smalle straten van Rupelmonde zal moeten rijden. De grote bouwpromotors hebben duidelijk hun oog laten vallen op de Scheldedijken.

Men voorziet een kleine parking van 50 plaatsen voor de bezoekers van de nieuwe appartementen en van het nieuwe bezoekerscentrum en de populaire hondenweer en als randparking voor Rupelmonde. Dit terwijl enkele andere grote parkings in Rupelmonde door andere projecten zullen worden geschrapt en men er zelf aan denkt om de parking op de markt te schrappen en een ondergrondse kleinere parking te voorzien. De parkeerdruk in Rupelmonde zal onhoudbaar zijn. Er komt ook een nieuw bezoekerscentrum voor de polders. Dat is vreemd want de parking van de polders van Kruibeke zal op 8km van dit nieuw bezoekerscentrum liggen. Extra sluipverkeer zal dus niet te vermijden zijn en werd niet in de studie meegenomen. 

Veel bewoners van de site en van de omliggende straten gingen niet akkoord met de nieuwe plannen. Alle tegenvoorstellen met minder appartementen en dus minder verkeer, werden door de gemeente gewoon van tafel geveegd.

Er wordt gegoocheld met een mobiliteitsstudie. In deze dure studie van 43 pagina's, gebruikt men tellingen die werden afgenomen in een lock-down periode. De Zoete Moederstraat, 1 van de 2 smalle toegangswegen tot de CNR site waar zich ook een school bevindt, is men gewoon vergeten in deze studie. En men maakt vergelijkingen met het huidig BPA waar sprake was van een groot theater en een KMO zone waar dagelijks tot 500 en tot 1500 wagens zouden naar toe komen. Dat zijn voorzieningen die ongeloofwaardig zijn voor een gemeente als Rupelmonde op een zeer moeilijk bereikbare locatie als de CNR site. Deze plannen waren dan ook 15 jaar geleden al afgevoerd. Maar men misbruikt dit nu om de nieuwe plannen goed te praten. En het is een feit dat momenteel de limiet al is bereikt, daarvoor heb je geen dure studie nodig. Ook de vergelijking die sommigen maken met het project Wijnakkershoek gaat niet op. De ontsluiting is hier volledig anders. 

Onderschrijf de petitie nu en steun het bezwaar tegen de plannen om van Rupelmonde een nieuw zwart verkeerspunt te maken!

Na het invullen van je gegevens krijg je een mail om je deelname te bevestigen. Als je geen mail krijgt, check dan even de mailbox met naam 'ongewenste mails'. Waarschijnlijk is de mail dan hier toegekomen. 

01810E76-569D-46A0-A44C-34F49CEBB417.jpegDDCDE059-4781-494D-9EB9-18766C6B28E0.jpegCB6BF9C4-4D67-4A7C-8B65-696B02E59EDB.jpeg


Bewonersplatform mobiliteit Rupelmonde    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Bewonersplatform mobiliteit Rupelmonde om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...