Red het Noordkasteelse ecosysteem van vernieling door de nieuwe Oosterweelverbinding

Onder deze foto's staat verdere uitleg!

EA783B91-09FD-453A-A967-B140991A6EEB.jpegB6FDD54D-11AB-4C24-BB4A-6D39AF6E0070.jpeg
2D6897A4-2987-453F-9076-15BCB35EF90A.jpegZoals geschreven op de website degroteverbinding.be is het Antwerpse Noordkasteel en unieke plek voor Natuur en Cultuur, er wonen honderden verschillende soorten organismen (alle wilde planten,insecten, vogels, kikkers,padden,ratten...) en dan nog eens het bezoek van vele liefhebbers er bovenop. Dit gebied moet kost wat kost behouden worden met volle vegetatie, als het niet is voor bezoek dan wel voor de verse lucht die het ons bied.Ookal is het water niet van de meest propere kwaliteit (dit komt omdat het oorspronkelijk een industriële dumpplek was) ,de bomen en planten rondom blijven jaarlijks bloeien en er zijn zelf in overvloed braambessen te plukken op het einde van de zomer. Echter zouden er volgens de nieuwe plannen van de Oosterweelverbinding grote delen van dit beschermd gebied worden vernield voor de tunnels die door de schelde en dit terrein zouden snijden als "belangrijk" knooppunt voor deze verbinding van de 2 oevers: Linkeroever en Antwerpen-Noord geconnecteerd via nieuwe snelwegen. Echter willen de vele Antwerpse jongeren en natuurliefhebbers dit tegengaan en daarom vragen we om deze petitie te tekenen en zo samen aandacht te krijgen voor onze eis om zo veel mogelijk biotopen te beschermen! Het doel van deze petitie is niet om dit project in de weg te staan, wel om te vragen voor aanpassingen in de bouwplannen of allesinds de stukken natuur die kunnen behouden worden niet onnodig te kappen. Alvast bedankt om dit te lezen en delen wordt enorm geapprecieerd! Het doel is meer dan 100.000 handtekeningen te ontvangen zodat er echt wordt geluisterd.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Nathan Van den Broeck om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...