Red de bomen van de Vondelstraat 85 en 87 van vernielzucht door hun nieuwe eigenaren!!

  1. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een drukke stad. Het telt bijna 1 miljoen inwoners en wordt jaarlijks bezocht door nog eens 9 miljoen toeristen. De luchtkwaliteit in Amsterdam is slecht, door stikstofdioxiden, fijnstof en smog veroorzaakt door het vele verkeer. Iedere mooie gezonde boom die er staat moeten we koesteren, want  bomen zuiveren de lucht.

De Vondelstraat, heeft een ideale ligging: direct aan het Vondelpark gelegen, maar ook aan de Overtoom (een van de drukste wegen van Amsterdam). Elke boom die er staat kunnen we goed kunnen gebruiken. Ze zijn niet alleen schitterend om naar te kijken, of  belangrijk voor de productie van zuurstof, maar bieden ook nestel- en schuilgelegenheid voor vogels en vleermuizen.

Deze prachtige bomen worden met goedkeuring van de Gemeente Amsterdam in januari 2021 door hun nieuwe eigenaren vernietigd. Dit, na decennia' lang beeldbepalend en geliefd te zijn geweest. De Vondelstraat, authentiek door de 19e eeuwse panden en de bomen die het geheel een lommerrijke uitstraling geven, heeft een magnetische aantrekking. Logisch, dat de nieuwe rijjken er graag willen wonen, om er vervolgens kaalslag te plegen.

De prachtige tuinen worden vernield omdat de eigenaar van nr 85 bij de Gemeente klaagt over 'lichtbeneming' door de boom. Let wel: villa nr. 85  heeft rondom ramen (!). De eigenaar van nr. 87 wil een ondergrondse kelder/parkeer garage aanleggen,  zo groot als een wedstrijd-zwembad.

Hierdoor staan er 2 schitterende bomen op de nominatie om gekapt te worden. Bomen die de pech hebben in de tuinen te staan van de Vondelstraat nr.85 en 87.

Help mij hen te redden door deze petitie te tekenen, zodat hun bladknoppen ook het licht van de lente van 2021 kunnen aanschouwen en alle lentes erna...

Stop de vernielzucht van het grootkapitaal! Blijf van onze bomen af en ons cultuurerfgoed! 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Claudia Schoemacher om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...