Petitie Leerrijk! Lerarentekort

download76.jpgHet lerarentekort dwingt nu scholen al tot het nemen van bijzondere maatregelen.

Dergelijke voorbeelden dreigen in de nabije toekomst eerder regel dan uitzondering te worden. De cijfers zijn zorgelijk. Waar nu nog maar in enkele regio's een tekort wordt ervaren, moet binnen enkele jaren het hele land eraan geloven. Doen we niets, dan staat ons in 2020 een tekort te wachten van 4000 voltijds leraren, oplopend tot 10.000 leraren in 2025.

Dit lerarentekort is niet alleen een probleem van het onderwijs, maar van de maatschappij. Want grotere klassen, minder aandacht voor de leerlingen en een nog hogere werkdruk voor leraren liggen op de loer. De effecten die dit ook op langere termijn nog heeft, laten zich raden.

Wij hopen op uw steun en medeleven en samen hierdoor betere voorwaarden te kunnen scheppen zodat wij kunnen staan voor een goede kwaliteit van onderwijs op de scholen.

Laat uw stem horen door deze petitie te tekenen!!
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )