Overheidssteun voor ZZP-ers die onder het criterium a 1225 uur per jaar vallen!

Er zijn al veel maatregelen getroffen om diverse bedrijfstakken te ondersteunen tijdens de Corona-crisis. Echter een hele grote groep ZZP-ers wordt over het hoofd gezien, een groep waarbij elke euro, of misschien wel elke cent omdraaien nu een hele uitdaging is geworden.

Ik stel deze petitie op voor de ondernemers die verplicht moesten sluiten zoals contactberoepen etcetera en voor het aanvragen van de huidige TOZO (BBZ) niet of net niet voldoen aan het urencriterium á 1225 werkbare uren per jaar (zelfstandigenaftrek). Dit is ook terug te zien in onze omzet, en ook al is onze winst lager; ook wat wij financieel bijdragen is voor ons van groot belang en het zijn inkomsten waar wij niet zonder kunnen. En net zoals ieder ander betalen wij netjes onze belasting en overige sociale lasten, dus waarom worden wij nu niet geholpen?

Ik verzoek daarom de overheid een aparte regeling op te stellen met als voorbeeld de regeling die momenteel in België van start is gegaan; voor ZZP-ers die een winst behalen tussen de €7000,- en maximaal €13.000,- per jaar, een maandelijkse uitkering mogen ontvangen á €675,-. Omdat ze verplicht moesten sluiten, en dus nu ook geen inkomsten hebben.

Ik hoop van harte dat jullie samen met mij deze petitie willen ondertekenen, zodat wij hiervoor aandacht kunnen vragen bij de overheid en men zo snel mogelijk voor ons met een oplossing komt. Ik lees elke dag zoveel schrijnende verhalen van collega's binnen bijvoorbeeld de beautybranche, dit kan niet en dit mag niet. Hier moet een oplossing voor komen!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Elvira Loots toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...