Oostende zegt NEEN voor privatisering !

grosskuechen-horn.jpg1 decemeber 2019

Op de persconferentie van het stadsbestuur over het meerjarenplanning 2020-2025 maakt burgemeester Bart Tommelein als volgt bekent. 'We willen een slanke overheid zijn, die zich richt op haar kerntaken en niet langer doet wat het middenveld of privépartners reeds voldoende organiseren. Zo starten we gesprekken met externe partners, zowel privé als non-profit, om onze activiteiten van catering, gezinszorg en aanvullende thuiszorg verder te zetten.

Uiteraard gaan we daarover in overleg met het personeel en de vakbonden.' Het stads- en ocmw-personeel verdient onze respect, maar blijkbaar primeert de kleuren van het geld voor privébedrijven op degelijke diensten. Een privatisering heeft immers ook een prijskaartje, en meestal meer dan een goedwerkende Oostendse dienst. Voor de verduidelijking: de centrale keuken van het Sociaal Huis verzorgen de maaltijden in woonzorgcentra, ontmoetingscentra, De Brem, De Bolle, Henri Serruysziekenhuis, personeelsrestaurant, kinderdagverblijven en de maaltijden-aan-huis.

ActiefOostende als onafhankelijke burgerpartij stelt zich solidair op voor het personeel van de stad en ocmw-Oostende. Een stadsdienst of overheidsdienst is niet vergelijkbaar met privébedrijven die moeten voldoen aan economische belangen. Hier wegen sociale belangen zwaarder dan de economische overwegingen.

ActiefOostende vragen het stadsbestuur komaf te willen maken met de privatiseringsplannen van het stads- en ocmw-personeel aldus: de centrale keuken van het Sociaal Huis. Een warme maaltijd moet voor iedereen in onze stad mogelijk zijn.

Met uw digitale handtekening steunt u deze petitie, en geeft de vordering meer gewicht.

Namens onze burgerpartij ActiefOostende danken wij voor uw steun.  

 

Met de meeste hoogachting

Wyffels René                      

Voorzitter           

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik ActiefOostende om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )