Help de muziekschool Alphen aan den Rijn te overleven!

HELP DE MUZIEKSCHOOL ALPHEN TE OVERLEVEN!  

De gemeente Alphen aan den Rijn stopt vanaf 2017 de subsidie aan de huidige Streekmuziekschool. Een instelling die al 45 jaar op kwalitatief hoog niveau muziekonderwijs geeft.  

Behalve een plek waar je goed muziekles kunt krijgen, is de muziekschool ook het trefpunt waar heel veel mensen wekelijks bij elkaar komen om gezamenlijk hun passie voor het muziekmaken uit te leven. Dankzij de huisvesting die het centraal gelegen Oude Raadhuis van Alphen biedt.  

Momenteel werken docenten van de Streekmuziekschool aan een doorstart in een nieuwe vorm. Ook voor de nieuwe muziekschool is een passende huisvesting met voldoende faciliteiten onmisbaar. Want voor muziekbeoefening is niet alleen training nodig, maar ook een speelveld. Net zoals sportclubs een veld nodig hebben om te kunnen oefenen en wedstrijden te spelen, zo heeft de muziekschool naast leslokalen ook oefenruimtes nodig en een zaal voor uitvoeringen.

Dit zijn faciliteiten waar een gemeente voor dient te zorgen!  

In het najaar neemt de gemeenteraad het besluit over hoe de gemeentelijke subsidies opnieuw verdeeld worden. Het is de vraag of de nieuwe muziekschool nog voldoende financiële ondersteuning hiervoor zal krijgen.  

Met deze petitie vragen wij aan de gemeente om in het nieuwe beleid voldoende geld vrij te maken voor de nieuwe muziekschool, zodat Alphen en de regio verzekerd blijven van kwalitatief goed muziekonderwijs, voor een betaalbare prijs en in een passende huisvesting.  

Steun daarom deze petitie direct! ( Meerdere emailadressen per huisadres zijn mogelijk! )  

Trommel al je vrienden op en laat je stem horen!  

Stuur deze mail naar iedereen uit de Gemeente Alphen (Alphen ad Rijn, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude Rijndijk/dorp, Koudekerk aan den rijn, Oudshoorn en Zwammerdam) die je kent en die het ook onacceptabel vindt wanneer Alphen een goede muziekschool zou kwijtraken.  

Uw stem is nodig en kan het verschil uitmaken!