Teken voor behoud groen in A'dam Noord!

D7937D5C-63AD-4BFC-818B-6A5D6DDA00DB.jpegGroen in Amsterdam verdwijnt in rap tempo. Zo is tussen 2003 en 2016 binnen de ring voor 550 tot 600 voetbalvelden aan natuur verdwenen.  Als we zo doorgaan is Amsterdam straks een en al beton. Ook in de Marjoleinbuurt (Buiksloterbreek, Marjoleinstraat en Buiksloterdijk) worden bomen gekapt en struiken weggenomen om plek te maken voor woningen. De redenen zijn het meer herkenbaar maken van de Waterlandse Zeedijk en het versterken van het wijkgevoel.  

Wij zijn tegen extra woningen
We weten dat in Amsterdam veel woningen gebouwd moeten worden en dat ervoor is gekozen om de stad te verdichten. Maar de dijkvilla’s aan de Buiksloterdijk en woningen aan de Kamperfoelieweg spelen daarin geen rol van betekenis. Er gaat veel groen weg en er komt maar een handjevol woningen voor terug. Verder worden er de komende jaren duizenden woningen bijgebouwd in het aangrenzende Klaprozengebied. Kortom; er komen al genoeg nieuwe stenen bij.  

Wij zijn vóór groen 
De dijk mag wat ons betreft wel worden verhoogd. Ook dat leidt tot meer herkenbaarheid van de Waterlandse Zeedijk. Er kan een fiets- en wandelpad worden aangelegd met bomen en struiken.  Dan ontstaat een groene dijk die voor iedereen toegankelijk is en hoeft natuur niet te wijken voor woningen. Bovendien zorgen we zo voor een ecologische verbinding tussen het Noorderpark en de Buiksloterbreek.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Groep Marjoleinhoek toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...