Losloopgebied Noord End Castricum moet blijven bestaan!

Losloopgebied Noord End Castricum moet blijven bestaan!

Het is te gek om los te lopen.................30 jaar geen noemenswaardige incidenten en na 2 bijtincidenten wil de gemeente het park Noord End sluiten voor baasjes met loslopende honden. Honden, die niet los kunnen lopen worden m.i. gekort in hun socialisatie en gezondheid. Wees de stem van je hond en ga voor zijn/haar  vrijheid/gezondheid. Geef hem/haar de kans om veilig en onbezorgd te spelen zoals het hoort in een hondenbestaan.

De baasjes zijn de ogen en oren van de buurt en hebben een juist een belangrijke functie in de buurt, ook tijdens slecht weer. Denk aan project Waaks.

Je doet zo ontzettend veel mensen (en honden) een plezier met het losloopgebied Noord End. Kijk eens naar de sociale voordelen: die zijn enorm. Een onderdeel waar gemeenten verantwoordelijk voor is en dit kost niets.
Alle hondenbezitters betalen hondenbelasting en zorgen tevens voor veel werkgelegenheid in Castricum.
Wonen in Castricum wordt een stuk onaantrekkelijker als het honden losloopgebied verdwijnt of verkleint wordt voor hondenbezitters. De goede wandelvoorzieningen zijn voor veel bewoners mede bepalend geweest voor de aanschaf van een hond.