Lang Leve het Zuiderpershuis?

In 2013 bestaat WCC Zuiderpershuis 20 jaar! Dat willen we heel graag samen met jou vieren. Maar zoals je waarschijnlijk al vernam, dreigt dit feestje in het gedrang te komen. WCC Zuiderpershuis kreeg onlangs een negatief preadvies van de commissie. Die vindt dat WCC Zuiderpershuis niet langer subsidies van de Vlaamse Overheid verdient. Concreet betekent dit dat de verdere werking, ja zelfs heel de toekomst van ons kunstencentrum op het spel staat!

Dat vinden wij erg jammer. Vooral omdat we ons net op een historisch scharniermoment bevinden. Sinds 1 januari 2012 staat er een gloednieuwe directie aan het roer. Twee jonge, ambitieuze mensen, Markus de Bruin (artistiek directeur) en Barbara Porteman (zakelijk directeur), die samen met een gemotiveerde ploeg van 23 personen staan te popelen om WCC Zuiderpershuis verder te runnen, een nieuwe adem te geven, te verjongen én te vernieuwen. Wij zouden het erg jammer vinden als deze nieuwe ploeg geen kans krijgt zich te bewijzen.
Daarom deze petitie! Draag jij WCC Zuiderpershuis ook een warm hart toe? Vind jij het ook rampzalig dat het Wereldculturencentrum plots zou ophouden te bestaan? Aarzel dan niet om deze petitie te signeren. Wij zijn je alvast erg dankbaar en kijken er naar uit om samen met jullie een stevig feestje te bouwen in 2013!
Vele groeten,
Alle medewerkers van WCC Zuiderpershuis