Help Jasmijn veilig thuis te komen bij haar moeder

Op 22 april 2014 is Jasmijn (10) op brute wijze door politie en Jeugdzorg losgerukt van haar moeder in Nederland en gillend en schoppend op het vliegtuig gezet, richting haar vader in de USA. De vader is bekend drugsverslaafd en wordt verdacht van pedofilie.

Jasmijn heeft onophoudelijk verklaard haar vader nooit meer te willen zien, ook in twee getuigenissen bij de rechtbank in Den Haag en het Hof. Deze verklaringen èn rapporten van psychologen die Jasmijn hebben onderzocht, heeft de Rechtbank in den Haag naast zich neergelegd in haar beslissing dat Jasmijn terug gestuurd moest worden naar de USA, terwijl het Haags Verdrag via de weigeringsgrond juist kinderen die sterk verzet tonen behoord te laten blijven.

Daarnaast druist de manier waarop de verwijdering tussen moeder en kind tot stand is gekomen rechtstreeks in tegen het Samenwerkingsprotocol gedwongen teruggeleiding. De rechten van Jasmijn en die van haar moeder, Geerte Frenken, zijn zwaar geschonden. Met deze petitie beogen wij het onrecht dat moeder en kind is aangedaan te herstellen en Jasmijn veilig bij haar moeder terug te laten keren.

In de USA bestaat geen rechtsbijstand. De vader is een procedure gestart om 100% voogdij te krijgen. Zo'n zaak kan wel tot honderduizenden dollars kosten. Help mee aan de juridische verdediging van Jasmijn!
Er is een inzamelingsactie gestart – u kunt Jasmijn helpen door geld te storten voor juridische bijstand op banknummer
NL81ABNA 0596422032 van AM Frenken Arons - Melding: "Jasmijn"

Voor verdere informatie:

http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2014/jasmijn-10-ontvoerd-naar-vader-met-drugsverleden/

http://www.nrc.nl/next/van/2014/mei/03/jasmine-eet-nu-macaroni-aan-de-andere-kant-van-de-1372625

http://destentor.nl/regio/apeldoorn/apeldoornse-radeloos-na-roof-dochter-10-1.4342026

http://www.bd.nl/algemeen/binnenland/kamervragen-over-lot-apeldoornse-jasmijn-10-1.4351255