Het leed dat AstraZenica heet als 64-jarige..

Ik, Anneke Tamboer, ben geboren in 1956. Ik heb via de huisarts een oproep gekregen voor het AstraZeneca-vaccin. De mensen die in 1955 geboren zijn, die krijgen nog het Pfizer vaccin. De mensen die een jaar later geboren zijn kunnen alleen AstraZeneca krijgen en vallen buiten de boot voor een ander vaccin. Na een jaar waarin ik mijn ene kleindochter nauwelijks heb kunnen zien omdat beide ouders een vitaal beroep hebben, stond ik te juichen om het krijgen van een vaccin. Zelf heb ik onderliggend lijden, zoals suikerziekte en een zeldzame auto-immuunziekte Dermatomyositis. Helaas durf ik het risico niet te nemen om het AstraZeneca-vaccin te nemen. Ja, er is weinig kans zegt iedereen maar ik (of jij) zal maar net diegene zijn. Zo zijn er met mij meer mensen die dit vaccin niet willen maar wel heel graag een ander vaccin. Al zal ik er zelf voor moeten betalen, dat zou ik er gewoon voor overhebben.  

 

Ik heb al veel geprobeerd, gesprekken gehad met de huisarts en informatie opgezocht.  

Ik heb alles afgebeld: 

  •  2 medewerkers van de GGD. Eén medewerker zegt dat je met een verklaring van een specialist of huisarts je in aanmerking komt voor een andere vaccin. De andere medewerker van de GGD zegt dat er geen beleid. Ofterwijl: je moet dit vaccin nemen, anders krijg je niks.  
  • De huisarts zegt dat je het vaccin gewoon kan nemen.  

 

O en laten we meneer de Jonge niet vergeten. Die zegt gewoon: neem wat de pot schaft. Maar hij is geen 60 + dus die krijgt een ander vaccin. Lekker makkelijk gezegd dus!  

 

De ziekenhuizen liggen vol met mensen met onderliggend lijden in de categorie 60+ . Dus waarom krijgen de 60-plussers die echt niet durven geen ander vaccin? Nu blijft deze groep onbeschermd rondlopen. Terwijl het bij veel mensen niet zo is dat ze geen vaccin willen maar dat het AstraZeneca gewoon teveel risico met zich meebrengt.  

 

Dus mensen laat je horen!!!!  Teken en deel deze petitie zoveel mogelijk zodat de 60-plussers die zich nu niet (4 van de 10 mensen) laten injecteren met het AstraZeneca-vaccin, toch de kans krijgen om zich met een ander vaccin te laten injecteren. Alleen zo kunnen ze de druk op de zorg ontlasten!   

Hopelijk word het vaak onedertekend en kunnen we dit aanbieden aan de Tweede kamer ! 

 

Alvast bedankt.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Anneke Tamboer om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...