Hertebos, we laten je nooit los!

bannerwijkschool.JPG

Mokerslag: deuren wijkschooltje moeten definitief toe
Op 4 februari 2021 kregen we het nieuws dat de wijkschool van Heilig Hart van Maria (gelegen in de wijk Hertebos in ’s-Gravenwezel) nog dit jaar, op 1 september 2021, zou sluiten. De school is het hart van de wijk en brengt kinderen en ouders reeds decennia samen. Op amper 4 maanden tijd zouden de kleuters afscheid moeten nemen van hun vertrouwde habitat en verhuizen naar de hoofdschool.

Waarom een sluiting?
Te hoge renovatiekosten en een te laag aantal kleuters. Daarenboven ligt de wijkschool te dicht bij de hoofdschool. Daardoor worden er slechts subsidies uitgereikt alsof het 1 kleuterschool was. Waar er natuurlijk dubbele kosten zijn (personeel, infrastructuur, ...).

Uitstel dankzij jullie ondertekening!
We vonden het onze plicht om als Ouders van het Hertebos het schoolbestuur aan te spreken en hun beslissing in vraag te stellen. Onze vraag om in dialoog te treden werd gehoord, mede dankzij de massale ondertekening van deze petitie in amper enkele dagen. Bedankt hiervoor!

Maar … de sluiting blijft een feit.
De sluiting is uitgesteld met 1 schooljaar. Maar uitstel is geen afstel. Wij blijven jullie oproepen om onze petitie te ondertekenen voor het behoud en de renovatie van dit iconische en unieke schooltje op lange termijn. Een vaste waarde van het Hertebos en van ’s-Gravenwezel.

Teken de petitie en geef ook jouw stem pro het behoud van de wijkschool!

Hertebos, we laten je nooit los!  

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Ouders Hertebos om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...