Geheugenpaviljoen niet doen!

Screenshot_20240204_132534_Gmail1.jpg

Eindelijk sloop of toch niet?

Decennialang hebben buurtbewoners van de Oosterpoort een afschuwelijk betonnen viaduct moeten verdragen waarover dagelijks 100.000 auto's passeerden met alle gevolgen van dien. Fijnstof, lawaai, graffiti en overlast onder viaduct.

Een Amsterdams architectenbureau heeft voor de tweede keer (Geheugenbalkon is ook van ze) opdracht gekregen iets te verzinnen om het einde van het Zuiderplantsoen te markeren, maar bovenal ons eraan te herinneren hoe deze stedenbouwkundige miskleun er jarenlang uit heeft gezien.

Resultaat: een gedeelte van de Ringweg blijft staan en gaat het Geheugen Paviljoen heten.

NEE, dat willen we niet !

Omwonenden hebben er tientallen jaren naast, onder en bij gewoond, zij willen echt niet herinnerd te worden aan de Ringweg. En zeker niet door zo’n betonnen kolos van 30 meter lang, 5 meter hoog en een rijbaan breed. Buitenproportioneel groot in een relatief smal park.

Daarnaast:

Geef lokale kunstenaars de kans iets te ontwerpen voor het nieuwe plantsoen.

Luister wat er leeft in de buurt, deze kolos willen we niet dat heeft uitgebreide navraag in de buurt inmiddels uitgewezen. Burgerparticipatie heeft de gemeente hoog in het vaandel, zij krijgt nu de kans om naar ons te luisteren! Dus teken alsjeblieft deze petitie.

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Harm, Elke en Karin om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...