Geen Psy-Fi festival op het Hulsbeek Oldenzaal

Niets tegen festivals, maar wel van deze omvang!

We hebben niets tegen festivals, maar vinden het enorme Psy-Fi festival van 17 t/m 21 juli niet geschikt voor het Hulsbeek. Waarom niet?

  • 10.000 - 15.000 festivalgangers die kamperen op Het Hulsbeek en diverse tijdelijke campings (in o.a. omliggende weilanden) met alle overlast van dien gedurende 9 dagen.
  • 5 dagen hard geluid van ruim 100dB, naar verwachting tussen 11.00 en 1.00 uur
  • Negatief effect op de vele dieren in het Hulsbeek, waaronder de dassen, de paarden van het Twents Ruitercentrum, vogels, reeën...
  • Het Hulsbeek is voor een lange tijd (4 tot 6 weken) niet goed toegankelijk voor wandelaars, badgasten, fietsers, mountainbikers.
    Midden in de schoolvakantie. 
  • Groot brandgevaar in het droge zomerseizoen
  • Hoe ziet het Hulsbeek er na het festival uit?
  • Wie gaat er handhaven bij overlast?
  • Bekijk ook deze pagina's: 5 dagen 110 decibel  en tegengeluid Psy-fi

petitie12.png

Met een dergelijke geluidsbelasting is het voor zowel mens als dier op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk om op Het Hulsbeek te verblijven. Niet voor niets heeft de dierentuin Aqua Zoo Friesland aangegeven dat het festival in het Friese een negatief effect heeft gehad op het dierenwelzijn.

We zien de reeën, de vogels en weten van de dassen die op Het Hulsbeek hun leefgebied hebben. We vinden het daarom volstrekt onlogisch dat een festival van deze omvang het oog heeft laten vallen op het recreatie- en natuurgebied Het Hulsbeek.

Van een terrein in Friesland, dat 4 keer zo groot is dan het Hulsbeek, moest het festival vertrekken. En de gemeente Enschede heeft al al laten weten dat Psy-Fi zelfs op het daarvoor oorspronkelijk bedoelde Evenemententerrein Vliegveld Twente niet welkom is.

Met de ondertekening van deze petitie laat u weten tegen de komst van het Psy-Fi festival te zijn. 


Natuurlijk recreëren Hulsbeek    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Natuurlijk recreëren Hulsbeek om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...