Géén ondergrondse containers in het park Kapperskolk.

ca.jpg


Voor de bewoners van de wijk De Hoop, Doetinchem en eenieder die de natuur een warm hart toedraagt.

Na toezegging van de BUHA in juni, na een telefoontje dat ik pleegde naar aanleiding van graafwerkzaamheden hier in het park, dat er ábsoluut geen ondergrondse containers worden geplaats blijkt de vork tóch iets anders in de steel te zitten.

Aan de parkrand van de Torontostraat, wijk De Hoop in Doetinchem, komen ondergrondse restafvalcontainers voor de nieuwe wijk Wijnbergen de Kwekerij, die een paar honderd meter verderop wordt gebouwd. Men wil daar een autoluwe wijk van maken zonder groot verkeer. Wat bevreemd is dat dit schijnbaar dan niet geldt voor groen-, plastic- en papiercontainers, verhuiswagens, brandweer en ambulance. Wij vrezen dat er veel vuilnis en afval naast wordt gezet, wat schadelijk is voor de natuur en omgeving. Een rondgang door Doetinchem (zie foto's) leert dat deze kans zeer reëel aanwezig is, met zwerfafval dat zo het park in, of de straat op kan waaien met stank en ongedierte als gevolg. Een kwalijke zaak, niet alleen voor de bewoners van De Hoop, maar ook voor de kinderen van basisschool De Kleine Prins, op 50 meter van de containers, die ook het park in gaan om van alles te leren en te zoeken voor hun schoolprojecten.

Het verzoek is om naar een andere locatie te kijken in de nieuwe wijk zelf, dan naar de parkrand aan de Torontostraat. Deze wijk is nog in aanbouw. Het mag niet zo zijn dat het laatste strookje park dat nog over is vervuild gaat worden door zwerfafval.

Zouden jullie de petitie willen tekenen en delen? Hier moet echt een andere oplossing voor komen.

Dank je wel,

Martin

c122.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Martin Waser alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...