Geen Meet-inn op Business Park Amsterdam Osdorp

Wij, bezorgde burgers van Amsterdam Nieuw-West en omstreken verzoeken de gemeenteraad van Amsterdam TEGEN een verklaring van geen bezwaar voor de aanleg van Meet-inn te stemmen.

Wij verzoeken de gemeenteraad aan het bestaande bestemmingsplan en de bestaande structuurvisie vast te houden, en daarmee geen toestemming te geven voor de aanleg van een megalomaan uitgaansparadijs op minder dan 150 meter van woningen en direct grenzend aan een natuurgebied.

Achtergrond

Een gigantische vreetschuur en zuipkeet aan de rand van een woonwijk. 2000-5000 extra bezoekers in de wijk per dag, bijna een miljoen bezoekers per jaar, vele honderden auto's die de straten verder verstoppen en als het parkeerterrein vol is onze parkeerplaatsen in de buurt bezetten. Gigantische geluids- en vuiloverlast die de natuur in de war schopt. Een dagattractie die ongeveer even groot is in bezoekersaantallen als Walibi. Dat willen wij niet in onze achtertuin.

Meet-inn is een totaal-concept in familie entertainment, alles onder 1 dak, voor heel veel mensen. Een "restaurant" waar 1250 mensen tegelijkertijd kunnen eten. Dinner shows, een feestzaal, bowlen, lasergamen, glow golf en een vergunning die er als het plan doorgaat afgegeven wordt betekent dat er doordeweeks tot 1 uur en in het weekend zelfs tot 3 uur 's nachts gefeest kan worden.

De wegen naar Meet-inn toe zijn nu al verstopt, iedere ochtend en middag staat de Ookmeerweg die langs de locatie van Meet-inn loopt muur-en-muurvast. Al dat extra verkeer voor Meet-inn wordt een ramp voor de leefbaarheid en toegankelijkheid van de wijk. Het verkeersonderzoek dat zegt dat het geen probleem is als Meet-inn er komt is gedaan op een vrijdag in de meivakantie.

Het plan en de verantwoording hiervoor rammelt aan alle kanten.

Burgers moeten kunnen vertrouwen op een betrouwbare overheid. Dat betekent dat bestemmingsplannen en structuurvisies niet zomaar ten nadele van burgers veranderd mogen worden. Een betrouwbare overheid kan de ontwikkeling van Meet-inn dus niet toestaan.