GEEF KAMIEL ZIJN STRAAT!

PETITIE ‘GEEF KAMIEL ZIJN STRAAT’ BETREFT VASTSTELLING VAN EEN STRAATNAAM VOOR DE NIEUWE VERKEERSWEG AAN SPORTCENTRUM KERKEPUTTE TE KRUIBEKE    

Er moeten door Stedenbouw huisnummers worden toegekend in een straat die nog geen naam heeft. Het gaat om de weg die naar sportcentrum Kerkeputte loopt. Dit is geen Kromstraat meer en staat in het CRAB als onbekende weg.

Aan deze nieuwe verkeersweg dient een straatnaam te worden gegeven.   Enkel een goedgekeurde gemeenteraadsbeslissing met toekenning van de straatnaam dient voor aktenaming voorgelegd te worden aan de provinciegouverneur.

Gezien deze beslissing eerstdaags opnieuw op de agenda van de gemeenteraad van Kruibeke zal verschijnen, lijkt het ons verstandig om de mening te toetsen bij geïnteresseerde of betrokken bewoners.  

Wij zijn van mening dat deze straat de naam “Kamiel Van Gheemstraat” moet dragen, dit omwille van volgende redenen:  

·       Als eerbetoon aan ere-schepen van sport, die veel te vroeg, op 67-jarige leeftijd na een strijd tegen kanker, overleed tijdens de uitoefening van zijn mandaat. Voorheen zetelde hij verschillende legislaturen in de gemeenteraad.  

·       Voor zijn politieke carrière was Kamiel Van Gheem ook al een bekend gezicht. Als gewezen postbode kende hij heel wat mensen voor wie hij toen al een luisterend oor was. Hij was een man van en voor het volk, was overal aanwezig en probeerde oplossingen te vinden voor kleine en grote beslommeringen.  

·       Daarnaast was hij ook actief in het verenigingsleven waaronder voetbalclub K.J.V. Kruibeke waar hij jarenlang voorzitter was. Het was onder zijn bestuur dat de club promoveerde van 2de naar 1e provinciale en er een kunstgrasmat werd aangelegd.

  ·       Het sportcomplex lag hem nauw aan het hart. Alle vrije tijd ging hij spenderen op deze terreinen. Het sportcentrum zou niet zijn wat het geworden is zonder Kamiel. De bezieling, zijn inzet, samen met zijn echtgenote voor alles wat met JV te maken had, was grenzeloos en inspirerend voor velen. Hij was dan ook geliefd bij jong en oud.  

·       Deze straat, op deze plek, naar Kamiel vernoemen is meteen ook zeer symbolisch: een kleine straat, dichtbij zijn geliefde plek, de plek waar af en toe het clublied van JV weerklinkt, het lied waar hij letterlijk zijn stem aan heeft gegeven. De plek waar zijn as werd verstrooid, om nog dichtbij het voetbalgebeuren te vertoeven.  

·       Een naamgeving naar een eenvoudige en goeie dorpsgenoot,  die de hoogste onderscheiding verdiende wegens een ‘warme man voor anderen’ te zijn. 

·       Wie anders dan ‘Kamiel Van Gheem’ verdient deze straatnaam?  

Laat het  ons weten indien u onze mening deelt en de petitie wil onderschrijven. Dit kan op naam of anoniem. Wij bezorgen deze aan de voorzitter van de gemeenteraad.   Met dank.