Gebruik de rotte plekken in Varsseveld voor woningbouw, en niet de groene parkjes!

Wij willen dat de gemeente Oude IJsselstreek betaalbare woningen bouwt in Varsseveld. In eerste instantie zijn hiervoor, per direct, veel verpauperende locaties geschikt.

Wij willen dat ons dorp groen blijft: geen bebouwing op openbare parkjes en speelveldjes. Geen huizen voor bomen. Burgers moeten in de hete zomers verkoeling kunnen vinden op schaduwrijke plekken. Kinderen moeten in onze gemeente veilig kunnen buitenspelen. Het gras moet blijven zodat overtollig regenwater in de bodem kan zakken , niet voor wateroverlast zorgt en in de zomer juist beschikbaar blijft.

Daarom zijn wij tegen de plannen voor nieuwbouw en parkeerplaatsen in het (speel)park aan de Julianalaan/Emmastraat

De gemeente wil met inwoners samenwerken aan een groene toekomstvisie. Deze visie gaat over het behoud van groene kernen van de gemeente. Sta de ontwikkeling van deze visie niet in de weg maar laat deze leidend zijn in de verdere plannen.

Wij roepen de bestuurders van de gemeente Oude IJsselstreek op om de plannen voor nieuwbouw voorlopig in te vullen door gebruik te maken van de "rotte plekken" en niet door de verkoop van onze groene parken en speelplaatsen.

behoud_groen2.jpg

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Werkgroep Behoud Groen toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...