Fundays

'Njet' stad ook einde Fundays

Het doek valt wellicht over de Fundays. Al tien jaar lang lokt het evenement, aan het begin van de zomer duizenden bezoekers naar de Aarschotse Bonewijk. Drijvende kracht achter het evenement Danny Jennes stopt er mee, net als Dirk Scheerens. Reden is het 'njet' van het stadsbestuur op de recente noodkreet van de handelaars van de Bonewijk om de verkeerscirculatie in de binnenstad aan te passen.

"We zijn diep ontgoocheld en verdrietig”, aldus Danny Jennes en Dirk Scheerens van het Bonewijkteam. De handelaars van de Bonewijk lanceerde onlangs een ultiem voorstel om de verkeersstroom opnieuw om te keren zodat automobilisten vanuit de Leuvensestraat weer de Martelarenstraat, Jozef Tielemansstraat en Theo De Beckerstraat kunnen bereiken. Handelaars draaien immers nog maar op 40 à 50 procent van de omzet van twee jaar geleden. "Het stadsbestuur houdt koppig vast aan het huidige verkeerscirculatie plan", voegt Danny eraan toe. Een nieuwe aanpassing is nu niet en nooit een optie, kregen we te horen. Een nieuwe aanpassing is niet bespreekbaar. Welnu, deze weigering gaat voor veel mensen de doodsteek betekenen."

Omdat hun ontgoocheling nu zo groot is, stoppen Danny Jennes en Dirk Scheerens met de organisatie van de Fundays. De toekomst van het evenement, dat de voorbije jaren over het weekend verspreid ruim 10.000 bezoekers lokte, hangt nu aan een zijden draadje. "Volgende week vindt er nog een vergadering plaats maar ik vrees dat het ermee gedaan is", aldus Danny in Het Laatste Nieuws.

Website: http://www.fundaysaarschot.be

Teken de petitie voor het behoud van de Fundays!