Tegen onverdoofd slachten

Quoted post

Thomas

#504 Waarom selectief?

2015-08-09 23:45

Ik wil gerust een petitie tekenen tegen het onverdoofd slachten, maar niet als het zo'n selectieve aanval is op een bepaalde groep mensen in de samenleving. Waarom enkel het religieus slachten van één religieuze gemeenschap aanvallen, maar die van een andere religieuze gemeenschap niet? Waarom enkel het religieus onverdoofd slachten aankaarten, maar niet al het ander onverdoofd slachten/doden en de andere dierenmishandelingen in de voedingsindustrie?

Reacties


Gast

#505 Re: Waarom selectief?

2015-08-10 08:45:08

#504: Thomas - Waarom selectief? 

 Ik begrijp uw opmerking en deel die ook. Maar je kunt in een petitie niet alles in één keer vragen. Met een verbod op het onverdoofd slachten wordt uiteraard ook de religieuze praktijk van de joden bedoeld, maar die springt 'minder in beeld'. We willen uiteindelijk allemaal een VOLLEDIG verbod voor iedereen, ook voor Belgen die zich daar nog aan schuldig maken.

Mvg

Koen


Gast

#510 Re: Waarom selectief?

2015-08-10 11:04:42

#504: Thomas - Waarom selectief? 

 Er wordt gestreden voor het dierenwelzijn  door verschillende groepen. Ook tegen de misverstanden bij slachthuizen enz. Maar dit is geen aanval tegen een bepaalde cultuur. Begrijp ook niet waarom dat er weer bijgehaald wordt door jou. Dit heeft niets met cultuur te maken maar alles met dierenwelzijn.