Petitie tegen de stopzetting van de 6 meertalige onderwijsproject

Quoted post


Gast

#14

2011-05-16 08:54

Mensen zijn in staat om meerdere talen goed te spreken. Alleen moeten wij investeren in onze jonge mensen en hen de tijd gunnen om meerdere talen grondig te leren. De wijze waarop bepalen pedagogen, niet ministers. De Nederlandstalige Brusselaars denken anders dan de Vlaamse Regering. Wij Brusselaars kiezen resoluut voor multiculturaliteit en diversiteit. Wij hebben geen schrik van NVA, wij vertrekken vanuit de Brusselse realiteit.

Reacties


Gast

#131 Re:

2011-05-20 16:27:21

#14: -  

 

prosper

#180 Re: Meertaligheid

2011-05-23 19:44:13

#14: - Mensen zijn in staat om meerdere talen goed te spreken. Alleen moeten wij investeren in onze jonge mensen en hen de tijd gunnen om meerdere talen grondig te leren. De wijze waarop bepalen pedagogen, niet ministers. De Nederlandstalige Brusselaars denken anders dan de Vlaamse Regering. Wij Brusselaars kiezen resoluut voor multiculturaliteit en diversiteit. Wij hebben geen schrik van NVA, wij vertrekken vanuit de Brusselse realiteit.

Inwoners van Brussel en de 19 baroniën in het algemeen - en Brusselse nederlandssprekenden in het bijzonder - hebben de mond vol over meertaligheid en kunnen op dit forum blijkbaar zeer goed nederlands.
ik zie 2 typische toestanden hier op dit forum en in te petitie :
1- gaat het om katholieke scholen die door een vlaamse overheid worden gesubsidieerd
2- gaat het om mensen die hun kinderen naar een katholieke school sturen en die vooral het SP.a (dus niet gelovige karakter zien van de betrokken minister)

Is het bij iemand al eens opgekomen dat de Guimardstraat deze ouder een rad  voor de ogen draait : dat de minister in kwestie geen enkel besluit heeft genomen maar dat de Guimardstraat deze scholen afbouwd. Omdat dit project bewijst dat bi-cultureel onderwijs met aandacht voor de thuistaal (hetgeen veel werk vergt van de leerkrachten en de school) erin slaagt om  kinderen met anderstalige achtergrond ongeacht hun sociale achtergrond  goed te doen presteren en te slagen in het ASO - en dat daarmee het "educatieve project" van de guimard straat  (iedereen moet in hetzelfde vormpje geperst worden, en de leerkrachten moeten áchterblijvers gewoon naar het beroeps verwijzen ) en hun strategie om zich terug te trekken uit de grootstedelijke omgeving en allochtonen uit sociaal achtergestelde milieus vast te pinnen in hun sociaal isolement...  dus is het gemakkelijk ik de minister  - een Sp.a-er dus een ongelovige vijand - de schuld te geven.
Misschien is het dichter bij de waarheid dat de guimard straat deze scholen geen geld meer wil geven omdat ze niet voldoen aan de strategische richting achter het "educatief project" van de katholieke scholen

Dat Brussel alleen maar nederlands spreekt om op Vlaanderen te kakken, of om Vlaanderen voor nog meer geld te vragen dat ze van de franse gemeenschap niet krijgen! Maar de boerekes uit het noorden die in de hoofdstad hun boterham moeten komen verdienen worden beloond op weinig begrip, op een vuile stad, en op onveiligheid.  Voor de boerekes zijn er plots  geen nederlandssprekenden meer, plots moet men terugvallen op het frans om zich verstaanbaar te maken, om bediend te worden, om minimaal een antwoord te krijgen - en dan spreek ik niet over respect daar zijn we nog verre van. In gelijk welk bedrijf zal een inwoner van broekzele en de 19 baroniën zich automatisch avn het frans bedienen en zijn gesprekspartner automtisch in het frasn te woord staan, zullen vergaderingen uitsluitend in het frans gevoerd worden. Ondanks dat ik gewoonlijk nog beter frans spreek dat de doorsnee frasntalige in Brussel worden vergaderingen nooit in het nederlands gehouden .. want anders is er minstens 1 franstalige die het niet begrijpt ... maar alle nederlandstaligen moeten daar wel begrip voor opbrengen..  de Brusselse realiteit is er een van enge francofonie en "néerlandophobie".

ik wilde hier mijn handtekening zetten , wel mijn steun krijgen jullie niet!