Nee tegen het koningslied

Quoted post


Gast

#7712 Apocalyps NOW !

2013-05-02 09:48

Weer een prachtig referaat "Ken je klassieken" van 7710.
De achterliggende conclusie die ik er uit kan halen is een trieste:
"WE ZIJN IN (meer dan) TWINTIG EEUWEN MET ONZE ZO TE NOEMEN 'BESCHAVING' GEEN BAL VERDER !!!"
Moge het poolijs (zoals in 7709 vermeld) binnenkort in één nacht smelten, dan is ons hele probleem ook in één klap (of tsunami) opgelost (en geen tijd om naar Canada of zoiets uit te wijken!!!).
Het burger-initiatief over de schandalige uitkeringen aan ons z.g. vorstenhuis is dan ook achterhaald, waarbij aangetekend dat het toch nooit in de "volksvertegenwoordiging" (wat was dat ook alweer??) zou komen, omdat het zojuist op 22.593 handtekeningen stond, hetgeen inhoudt, dat er per etmaal een stuk of 10 à 15 bijkomen ........... zet geen zoden aan de dijken, die weldra zullen worden overspoeld.
Een niet aantrekkelijke, maar wel doeltreffende oplossing voor ca. 16.000.0000 lijfeigenen en horigen en ca. 500 aristocraten die daar de baas over spelen.
Apocalyps now please!

Reacties

Willemspenning 2013

#7715 Re: Apocalyps NOW ! ....

2013-05-02 21:49:44

#7712: - Apocalyps NOW !

nos.nl:

"Medailles voor inzet inhuldiging"

(donderdag 2 mei 2013)

abcdef

"In de Nieuwe Kerk in Amsterdam hebben mensen die zich hebben ingezet voor een goed verloop van de troonswisseling een zogenoemde inhuldigingsmedaille gekregen.

Premier Rutte reikte zeven medailles uit aan vertegenwoordigers van hulpdiensten, ambtenaren, politie en vrijwilligers.(...) "

abcdef abcdef

... Als Hoofd van de regering - als een 'Líder Máximo' - regeerde Fidel Castro zijn land en de mensen met "Suikerbrood en Zweep"...

En het volk wil ook heel graag "Panem et circenses" - Brood en Spelletjes - volgens de vaste spelregel dat de 'loyale onderdanen' beloond en de storende 'stennismakers' en 'zuurpruimen' duidelijk als verliezers gebrandmerkt en bespot worden.

Deze regel werd op het Museumplein in Amsterdam automatisch nageleefd:

De twee demonstranten werden door 10 - 15 agenten ingerekend .... en de loyale oranje toeschouwer-menigte stond te juichen en te applauderen... en raakte bijna in ekstaze van enthousiasme...

Zo wil het ons Regerend Hoofd en koning graag zien.

En daarom mag zijn dienstbare geest M. Rutte al twee dagen* later direct de "Inhuldigings-Medailles" uitreiken...

Want, voor wat hoort wat!

*)Een slimme pedagoog weet uit ervaring:

Als de beloning te laat na de uitstekende prestatie van de leerling word uitgereikt, dan werkt ze niet meer zo motiverend voor de brave leerling t.o.v. zijn toekomstige plichten, maar ook niet meer zo frustrerend voor de jaloerse plicht-weigeraars die zich nu als 'looser' voor zijn klas- c.q. landgenoten moet schamen ...

Er zijn blijkbaar professionele 'volks-pedagogen' c.q. 'demagogen' (*) aan het werk... achter de schermen, camera's en scanners... (*)Grieks: demos = volk, en: agein = leiden / leiding geven / opleiden;

Ergo mogen de onderdanen vragen stellen:

- Waarom moet iemand die gewoon zijn werk en plichten na behoren vervuld - én met extra toeslagen betaald wordt -  een extra onderscheiding krijgen?

- In wiens belang is het dat heel Nederland over dit onbelangrijk 'herinnerings-muntje' via de staats-NOS geïnformeerd wordt?

- Wil HM laten zien dat elke Nederlander die zich voor hem inzet ook direct en demonstratief beloond wordt, dat het dus 'wel de moeite waard was'...?! (...wat toch achteraf altijd de belangrijkste vraag is...)