GESLOTEN! Landsmeer: steun aan onze Burgemeester!

Pieter

/ #167 Re: Re:

2012-09-24 02:44

#158: Ivo van der Werk - Re:

Ja, het is wel in overeenstemming met het reglement van orde maar datzelfde reglement van orde leeft dan weer op gespannen voet met het dualisme.

Een uitgangspunt van het dualisme is dat de burgers een bijdrage kunnen leveren aan de beeldvorming van raadsleden. Dan zit je nog in het stadium van informatie uitwisselen en debatteren. In landsmeer zijn de commissies daar de aangewezen weg voor. Er zou dan een voorstel moeten komen om het daar op de agenda te krijgen. De vraag is echter in hoeverre de positie van de burgemeester al aan de orde is geweest in een commisie.

Het is formeel correct om de discussie uit weg te gaan tijdens de raadsvergadering, het is wel een zwaktebod naar het dualisme en een keuze voor het oude monistische systeem. Die keuze is overigens ook een duidelijk herkenbare rode draad in de huidige crisis. Het is al eens voorgekomen dat zowel PVDA en VVD bijna weggestemd waren tijdens verkiezingen omdat ze toch wel heel erg veel moeite hebben om zich een mening te vormen aan de hand van het debat met de burgers. Het lijkt erop dat ze daar niet veel van geleerd hebben.