Geen vluchten na elven

Decibel

/ #16 Re:

2017-06-02 07:20

#7: -  

Hoe goedbedoeld dan ook maar de weg van oprechte en gemotiveerde discussies met deze heren werkt niet. Confronteer het gedupeerde publiek met de harde realiteit van de voortdurende toename van de overlast en de onafwendbare consequenties in de toekomst wanneer deze vertoning geen halt wordt toegeroepen. Niet met 'wetenschappelijke' argumenten - daar is men in het algemeen wat minder gevoelig voor - maar met voor het grote publiek duidelijke en begrijpelijke taal. Met niet mis te verstane afbeeldingen en diagrammen die laten zien hoe de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en vooral wat de toekomstverwachtingen zijn. Leg het publiek maar uit dat we hier in de Kempen sowieso geen behoefte hebben aan een extra luchtvervuiler; de luchtkwaliteit is hier immers al één van de slechtste in Nederland omdat we midden in het fall-out gebied van Rotterdam, Antwerpen en het Ruhrgebied wonen.
De harde realiteit bijv. van het fijnstof; hoe ons terras er na 2 jaar uitziet, ik heb er foto's van gemaakt die schokkend zijn. Hé, typisch, had ik vroeger helemaal geen last van, is iets van de laatste jaren.
Gaan we iemand verantwoordelijk stellen die de eerste stappen naar deze ramp in wording heeft gezet, zo ja: wie? Te laat, we hebben het met z'n allen toch gewoon laten gebeuren....

Gast #4 schrijft: 30 EUR per huishouden dat meer dan 65 dB hoort, en wat doen we dan met de 73,4 dBa die ik hier in Son regelmatig meet?