Sluit de Belgische grenzen !!!!


Gast

/ #6 Re:

2015-11-14 16:49

#5: -  

Griekse autoriteiten zeggen aan persbureau Reuters dat een van de daders van de aanslagen bij het Stade de France gisteren, bij wie een Syrisch paspoort werd gevonden, in oktober langs Griekenland is gepasseerd. De Franse inlichtingendiensten konden ondertussen een andere mogelijke dader van de aanslag op de concertzaal Bataclan identificeren, een Fransman.

"De houder van het paspoort is op 3 oktober langs het eiland Leros gepasseerd", zegt Nikos Toscas, Griekse minister verantwoordelijk voor de politiediensten. Toscas weet niet of het paspoort nog gecheckt werd in andere Europese landen. Volgens een Griekse politiebron heeft Frankrijk aan verschillende Europese landen, waaronder Griekenland, gevraagd om het paspoort op te zoeken.

Franse verdachte
De Franse man is een bekende van de politie, meldt een anonieme bron die "dicht bij het onderzoek staat" aan het Franse persbureau AFP. Het zou gaan om een geradicaliseerde Fransman uit de buurt van Parijs gaan. Over de identiteit of de levensloop van de man werd verder niets bekendgemaakt.

Persbureau Reuters meldt eveneens informatie over één van de schutters bij Bataclan. Zijn identiteit is Frans en hij wordt gelinkt aan moslimstrijders. Hij is geïdentificeerd aan de hand van zijn vingerafdrukken en komt uit Courcouronnes, een zuidelijke voorstad van Parijs. Of deze informatie gaat over de schutter waar ook AFP over bericht, is nog onbekend. Onder de daders van de aanslagen was ook een vrouw, volgens radiozender Europe 1.

In de concertzaal Bataclan werden gisteren meer dan 80 mensen gedood toen enkele aanvallers op de menigte begonnen te schieten. Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanval opgeëist in een boodschap waarin de daders omschreven worden als "soldaten van het kalifaat, aan wie Allah de kracht en de overwinning geeft, die tot doelwit de hoofdstad van de gruwel en de verdorvenheid hebben genomen, waar de vlag van het kruis in Europa wordt gedragen, Parijs". Ook president Hollande wees IS al aan als schuldige.

Bij de aanslagen die gisteren in de concertzaal, in verscheidene straten van Parijs en bij het Stade de France gepleegd werden, lieten acht daders het leven, van wie zeven door zichzelf op te blazen. Bij het lichaam van één van hen zou een Syrisch paspoort zijn aangetroffen, bij het lichaam van een andere schutter die zichzelf opblies, zou een Egyptisch paspoort zijn aangetroffen.

Een van de door de daders gebruikte auto's zou een Belgische nummerplaat gehad hebben. Vanavond vonden in Molenbeek alvast huiszoekingen plaats.

Ten minste 128 mensen kwamen bij de aanslagen om het leven. Onder hen twee Belgen. Driehonderd mensen raakten gewond.

http://m.hln.be

DUIDELIJK DUS: GRENZEN DEFINITIEF TOE EN VLUCHTELINGEN TERUGSTUREN VOOR ONZE VEILIGHEID.