stop bouw mega moskee jonkerboschplein

H. Trismegistus

/ #191 Re: Re: Re: WTF

2015-10-03 00:24

#186: DoYou - Re: Re: WTF 

Vrijheid van vestigen en geloofsbelijdenis is een humanitair recht dat vervalt wanneer dat recht structureel en systematisch wordt gebruikt door deze "zuiver religieuze" organisaties om (nu nog ongewapende) milities op te richten (Den Haag, Wuppertal, London), te fungeren als rekruteringsplatform voor een gewapende strijd (overal), sprekers het platform bieden om aan te moedigen tot het gewapend of ongewapend doden/hinderen van andersdenkenden, de maatschappij te ondermijnen voor eigen gewin (heimelijke 'djizja' in de vorm van een uitkering) of simpelweg de autochtonen weg te treiteren om ruimte te maken voor hun (ethnische) geloofsgenoten.

Een kerk had altijd de vorm van een schip en symbolisch werden de aanhangers een "kudde" genoemd. Een moskee heeft de vorm van een fort waar letterlijk wordt gepredikt met het zwaard in de hand. Laat dat eens in je bezinken wat dan de onderliggende drijfveren, perspectieven en motivaties zijn van deze ideologie en haar aanhangers.

Met dit in ogenschouw ben ik tegen de bouw van elke moskee en houdt mijn verdraagzaamheid tegenover de belijdende islam op met bestaan.

Dat wordt beweerd door de aanhangers "dat dit niet zo is", is moeilijk hard te maken in een ideologie die een normen- en waardenset erop nahoudt dat tegenover een 'ongelovige' "liegen voor het geloof" (taqqiya) een fundamentele plicht is om de religie te beschermen en die plicht tot een integraal deel van de belijdenis van de islam heeft gemaakt.